Ihlamur Çiçeği Cilde Zararları

Ihlamur Çiçeği Cilde Zararları :

Ihlamur çiçeğinin çayı veya natürel ilaçlarının cilde zararı yoktur. Cildinizde leke mi var? Hemen ıhlamuru suda iyice kaynatıp soğutun. Sonra bu sıvıyı lekelere sürün, faydasını göreceksiniz.

Aynı şekilde elde edeceğiniz ıhlamurla kırışıklıklara masaj yaparsanız, iyi sonuç alırsınız. Strese karşı, ıhlamur çayı iyi gelir. İçine çok az karanfil atarsanız, hem güzel bir tat elde etmiş olursunuz hem de sizi sakinleştiren etkisini artırırsınız. Grip ve nezle olunca ıhlamuru içmekte büyük yarar vardır. Ormanda yetişmekle beraber, bahçe ve bostanlarda da yetişen türleri vardır.

Ihlamur çiçekleri yapraksız olarak küçük sapları ile birlikte toplanıp gölgede kurutulur. Ihlamurun dal ve gövde kısmının kabuğu, kökü ve gövdesinin kurutulup öğütülmüş tozu da çiçeğinin özelliklerini taşımaktadır.

Hoş kokulu ve rahatlatıcı bir bitki olması sebebiyle vucuda ferahlık verir, sinirleri ve göğsü yumuşatıp vücudu ısıtır ve terletir, idrar sötürür, bağırsakları yumuşatıp kabızlığı önler. Isıtıcı ve terletici etkisiyle nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da faydalıdır. Ihlamur mideye iyi gelir, bel ve eklem ağrılarını teskin eder, sinidirime yardımcı olur, sinirleri yumuşatıp, asabi gerginliği teskin eder, cildi güzelleştirir, deri kavlamasına karşı faydalıdır, ciltteki düzensiz lekelere, göz kapaklarında meydana gelen serleşmelere karşı iyi gelir. Ihlamur tıkalıgözenekleri açar, safray söktürür, nefes darlığı ve akciğer iltihabı, sarılık ve siroz gibi karaciğer hastalıklarına, felç ve yüz felcine, kazıklı humma, titreme ve kas kasılmasına karşı faydalıdır. Eğer zeytinyağı le macun yapılır ve ağrıyan yerler bununla yağlanırsa, ağrı ve sızıyı alır, eğer saçlara sürülürse uzatır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp