Egzama İçin Şampuan

Egzama için şampuan nedir?
Bitkisel şampuanların saçta ne gibi faydaları vardır ve saç dökülmesine iyi gelen bitkisel yağlar bitkisel kürler hakkında tüm merak ettikleriniz ve konuyla ilgili detaylı bilgiler bu makalemizde yer almaktadır...

Saç derisindeki egzama için en etkili şampuan hangisidir? Bu sayfamızda bitkilerden elde edilen saç dökülmesini önleyen ve düzenli kullanımda saç sıklaştıran hücreleri canlandıran şifalı şampuanlar hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler ve saça faydalı yağlar yer almaktadır.

Poliphin Şampuan, Dünyada ve Türkiye İlk ve Tek Susuz şampuandır. Poliphin Şampuan içeriğinde ki Bitkisel Polifenol özütü ve doğal yağlar sayesinde Saç yapımından sorumlu hücrelerin üretimini artırarak, saç yapımını yeniden başlatarak, köküne sıkıca bağlı saç tellerinin gelişimini destekleyerek saçların dökülmediği anagen(büyüme dönemi) fazın süresini uzatmak ve saç tellerini DHT nin toksik etkisinden korumak amacıyla geliştirilmiştir. POLİPHİN içeriğinde ki “Polifenol Özütü” sayesinde sadece bir başka uygulama değil, önlenemeyen dökülmelere karşı bilimsel ve yeni bir çözümdür. Poliphin ürünlerinin etkisi ve güvenilirliği dermatolojik olarak Avrupa'nın saygın araştırma merkezlerinden Dermatest'te gerçekleştirilmiştir.

Dermatest tarafından yapılan klinik testlerde;
-Düzenli kullanım da saç dökülmesinin önlendiği
-Ölmemiş saç foliküllerin de yeni saç miktarında artış olduğu
-Saç tellerinin kalınlaşmasını ve güçlenmesini sağladığı,
-Melanin hücrelerinin düzenlenmesin de ve erken beyazlamanın önlenmesine yardımcı olduğu,
-Ph değerinin saç derisine ve cilde uyumlu olduğu,
-Alerjik bir reaksiyona neden olmadığı dermatolojik olarak kanıtlanmıştır.

Doğal polifenol özütü içeren polıphın şampuan yağlı ve kuru saçlar için olan 2 formu vardır.ilk yıkamadan itibaren saç dökülmesini önler ve saçlarınızın uzamasını-güçlenmesini-erkek tip saç dökülmesini durdurucu kellik önleyici polıphın şampuan.Kullanımı haftada en 2 kez ıslak saçlı deriye masaj yapılarak uygulanır ve 3 dk bekledikten sonra durulanır.üretim aşamasında bile su kullanılmamış %100 doğal bir şampuandır.

Saça Dair Bilinmesi Gerekenler
Kafamızda yaklaşık olarak 100.000 adet saç kılı vardır ve bu rakam sahip olduğumuz en yüksek rakamdır. Kıl folikülleri anne karnındayken oluşur ve bir daha asla yeni folikül oluşmaz. Saç kökleri bu foliküllerin içerisinde gelişirler, bu foliküllerin altındaki minik kan damarlarıyla beslenir ve büyürler. Saç kılı keratin ve proteinlerden oluşur, onların da yapı taşı amino asitlerdir.

Saçlar sanıldığının aksine mütemadiyen uzamazlar. Uzama bir noktada durur ve sonra dökülür. Dökülen saçın yerine saç foliküllerin den yeni saç üretimi başlar ve bu süreç birbiri ardına devam eder.

Saçın Yaşam Döngüsü
Anagen Faz
Üretim aşamasıdır. Saç hücreleri bu fazda hızla bölünür ve çoğalırlar. Anagen dönemde saçlar dökülmez. Bu dönem ortalama olarak 3- 5 yıl sürer. Herhangi bir zamanda saçların % 85 i anagen fazdadır.

Katagen Faz
2-3 hafta süren dinlenme dönemidir. Saç beslenip büyüdüğü kaynak olan papilla dan ayrılır, saç telinin büyümesi durur.

Telogen Faz
Katagen dönemden sonra saçlar telogen faza geçerler. Saçların döküldüğü evredir. Yaklaşık 3 ay sürer. Yani sağlıklı bir kafadaki saçların % 15 i üç ay önceden ölü döneme girmiş, herhangi bir nedenle ( tarama, yıkama, yastığa sürtünme gibi ) düşmeyi beklerler, ya da alttan gelen yeni saç oluşumunun itmesiyle folikül den çıkarak düşerler. Dökülen saç telinin yerini sağlıklı anagen saç teli alır. Bu döngü yaşam boyunca 15-20 defa tekrar eder.

Saçınız Neden Dökülür?
Aslında dökülmeyen saç teli yoktur. Doğar, büyür ve ölürler. Bu döngü 3-5 yılda bir tekrar eder. Ancak dökülen saçlar günde 100 saç telini aşıyorsa, dökülen saçların yerine çıkan saç telleri ince ve cansızsa, saç çizgisi geriye doğru çekiliyorsa, ya da elinize avuç avuç geliyorsa o zaman bir an önce önlem alınması gereken saç dökülmesi problemi var demektir. Saç dökülmesi birçok nedenle ortaya çıkabilir. Başlıca nedenler arasında;
Yüksek DHT ( DIHYDRO TESTESTERON HORMUNU) düzeyi
Hormonal ve genetik faktörler.
Yetersiz kan dolaşımı
Protein, Sülfür ve amino asitlerce yetersiz beslenme
Bakır eksikliği
Çevresel faktörler ve kirlilikler
Aşırı yağlanma ve kepeklenme
Hamilelik ve doğum
Menopoz,

Çeşitli ilaçlar ve medikal tedaviler sayılabilir
Yukarda sıralanan nedenlerden ötürü saçın 3 aşamalı gelişim döngüsü bozulur. Saç üretim fazı olan anagen evrenin süresi %80'e varan oranda kısalırken, saçların döküldüğü telogen evrenin süresi %40'a varan oranda uzar. Kısalan Anagen evre nedeniyle saçlar, hızla dökülme fazı olan telogen faza geçer. Saç folikülü güçlenip büyümek için yeterli zamanı bulamadan dökülmeye başlar. Büyüme ve gelişim döngüsü bozulan saçlar her seferinde daha ince ve zayıf çıkar, zamanla saçlar o kadar küçülür, cansızlaşır ki gözle görülemez hale gelir ya da hiç saç çıkmaz. Saçların küçülüp gözle görülmez hale geldiği bu sürece saçın minyatürleşmesi de denir.

Saçınızın Dökülmesi Önlenebilir mi?
Saç dökülmesi erken müdahale ile önlenebilir. Dökülme süreci başladığında, bir an önce saç köklerini güçlendirecek ve saçın gelişimini normal seyrine çekecek önlemler alınmalıdır. Hiçbir şey yapılmaz ise bu süreç çok hızlı ilerler ve kellik kısa sürede kaçınılmaz olur. Saç kaybedildikten sonra bile genellikle kökler canlı kalır. Zamanında alınan doğru tedbirler sadece saç dökülmesini önlemekle kalmaz ayni zamanda saç hücrelerinde üretimi yeniden başlatarak Anagen saç - yeni sağlıklı saç- miktarında artış sağlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp