Deve Dikeni Ahmet Maranki

Deve dikeni Ahmet Maranki; Karaciğeri koruyucu etken maddeler kompleksi, üç flavonolignan‘dan oluşan Silymarin. Acı maddeler, taxifolin, ouercetrin, sabit yağ, albümin, müsilaj. Detaylı bilgiler makalemizde yer almaktadır.

DEVE DİKENİ AHMET MARANKİ :

İkinci derecede sıcak ve kurudur. Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetişir. 150 santimetreye kadar uzar. Genellikle güneşli yol kıyılarında ve tarlaların aralarında yetişir. Yaprakları soluk yeşil renkli, beyaz damarlı ve dikenlidir.

Sapın ucunda enginarı andıran mor çiçekleri vardır. Meyveleri 5 ile 7milimetre uzunluğundadır. Ağustos-eylül aylarında olgunlaşan meyveler toplanır ve açık havada iyice kurutulur.

Faydaları

- Kuvvetli bir antioksidan etkisi olan bitki karaciğer koruyucu özelliğe sahiptir. Deve dikeni ekstreleri, bugün üzerinde en çok çalışma yapılan ve etkisi belirlenmiş bitkilerden biridir.

- Bu bitkinin en önemli özelliği karaciğer yağlanması, siroz, çeşitli kimyasal toksinlere bağlı karaciğer hasarları, sarılık gibi karaciğerle ilgili tüm sağlık sorunlarına karşı yararları olmasıdır.

- Alkol alan insanların karaciğerin korur. Bitkisel ilaçların en önde gelenedir. Karaciğeri zararlı ve zehirli maddelerden büyük bir başarıyla temizler.

- Balgamı çıkartır, kanı artırır ve göğsü yumuşatır.

- Hanımların gecikmiş adetlerini söker

Kullanım Şekli ve Dozu:

Bir tatlı kaşığı dolusu deve dikeni tohumu, havanda hafifçe ezilir. Orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 10-15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Taze demlenmiş çay sıcakken ve yudumlanarak, sabahları aç karnına, öğlen yemeğinden yarım saat önce ve yatmadan yarım saat önce birer bardak içilir.

- Deve dikeni tohumu, naneyle karıştırılarak da demlenebilir. Böylece, yalnızca yeni bir lezzet oluşturmakla kalınmayıp, çayın iyileştirici gücü de arttırılmış olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp