Defne Faydaları Ve Kullanımı

Defne Faydaları Ve Kullanımı :

Geçmiş mitolojik çağlara kadar uzanan defne, güzellik ve güzel kokunun sembolü olarak bilinir. Yüzyıllardır saç dökülmelerine karşı defne yağı, saç diplerine yedirerek kullanılır. Defne saç diplerindeki hücreleri aktive ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli nedenlerden kaynaklanan kepeklenmenin azalmasını ve zamanla ortadan kalkmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar.

Defne Tohumu: siyah parlak renkte, baharat kokulu ve acıdır. Defne Tohumu İçindeki yağ oranı yüksektir. Defne Tohumu Meyveleri ezilerek 1 -2 adet yenirse, sancı ve ağrı kesicidir.

-Doğuma 10-15 gün kala, doğumu kolaylaştırıcı olarak, defne tohumları ezilir. Balla karıştırılarak günde üç adet yenir.

-Vücuttaki kulunç ve romatizma ağrılarında, meyveleri ezilir. Balla karıştırılarak macun haline getirilir. Günde üç çay veya çorba kaşığı yenir.

-İdrar artırıcı, bağırsak ağrı ve gazlarım giderici olarak, defne tohumlarından balla karıştırılarak, günde 3 - 4 adet yenir. Ayrıca 200 cc. suya, ezilerek 20 gr. tohum konur, beş dakika kaynatılır. Suyundan günde 3 -4 çay bardağı içilir.

-Romatizma için, 100 gr. zeytinyağı ile 10 gr. gar yağı (tohumlardan ezilerek elde edilen yağ) karıştırılarak ağrıyan yerler ovulur. Ayrıca defne yaprakları kaynatılır. Bu su içinde ağrıyan organa masaj yapılır.

-Baş ağrısı, romatizma ve göğüs hastalıkları için; Bir kilo bala, 50 gr. defne tohumu tozu konularak macun haline getirilir. Günde 3 - 4 kaşık yenir.

-Diş kamaşmasına karşı defne tohumu kaynatılır. Bu suyla gargara yapılır.

-Kaşıntı için, defne dal yaprak ve meyveleri kaynatılır. Suyu ile kaşınan yerlere pansuman yapılır.

-Nefes darlığı ve astıma karşı, 5 gr. defne tohumu tozu, çam balı ile karıştırılarak yutulur.

-Sedef hastalığı için, defne tohumu tozu sirke ile karıştırılıp lapa haline getirilir ve sedefli bölgeye sürülür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp