Bitkisel Yağların Faydaları

Bitkisel Yağların Faydaları :

Rezene yağı
Her ay yaşadığımız regl ağlarından kurtulmak için bir bardak meyve suyunun içine 7-8 damla rezene yağı damlatarak içebilirsin. Rezene yağının faydaları arasında, sindirim kolaylaştırıcı, balgam kesici, balgam söktürücü ve iltihap giderici etkiye sahip olması da var. Kramp giderici özelliği vardır. Rezene yağı kronik mide bağırsak hastalıklarında kullanılır. Kalp sağlığı için kalbi takviye edici, kalp atışlarını hızlandırıcı olarak kullanılır. Özellikle çocuklarda meydana gelen karın ağrılarında, gaz çıkarmalarda, soğuk algınlığında, anne sütünü arttırmada kullanılır.

Zencefil yağı
Zencefil yağı, sindirim sorunu yaşayanlar için çözüm sağlıyor. Soğuk algınlığı için çok etkili. Zihnin canlanmasını ve hafızanın güçlenmesini de sağlıyor. Saça parlaklık veriyor. Masaj yağı olarak kullanılıyor. - Zencefil yağı ve faydaları -

Susam yağı
Susam yağı, A, B ve E vitaminleri bakımından zengindir. Demir, Magnezyum, kalsiyum, bakır, fosfor gibi mineralleri içerir. Cildi besler, toksinlerden arındırır. Cilde kolayca nüfuz eder, emilimi kolaydır. Yarık, yanık gibi cilt hastalıklarını tedavide yardımcı olan susam yağı, aynı zamanda tırnakların güçlenmesi ve saçların dolgunlaşması için de kullanılıyor.

Kekik yağı

Kekik yağının antiseptik ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkileri vardır. Kekik yağını selülitli olan bölgeye masaj yaparak uygular ve cildin yağı emdikten sonra soğuk duş tutarsan, zamanla selülitlerinin azaldığını görebilirsin.

Selvi yağı

Ayak kokusuna karşı tek yapmanız gereken duştan sonra ayak ve parmak aralarına masaj yaparak bu yağdan sürmek. Selvi yağı, diş eti kanamasına karşı da oldukça etkili. Bu yağ ile diş etlerine masaj yapmayı sen de denemelisin!

Karanfil yağı
Karanfil yağının uyarıcı, ısıtıcı, canlandırıcı ve afrodizyak etkileri mevcuttur. Bu yağ, ağrı kesici özelliği ile biliniyor. Ağrıyan bölgeye uygulandığında ağrıları dindirir. Ayrıca iştah açıcı etkisi de vardır.

Sarımsak yağı
Kaşların ya da saçların mı döküldü? Düzenli olarak sarımsak yağı kullanırsan, kaşlarının ve saçlarının tekrar çıktığını fark edeceksin. Yapman gereken sadece dökülen bölgenin üzerine düzenli olarak masaj yaparak sarımsak yağını uygulamak!

Portakal yağı
İçerdiği C vitamini ile zihni açan ve bağırsak hareketlerini düzenleyen bu yağı, meyve suyunun içine damlatarak içebilirsin.

Elma yağı

Sivilceli ciltlerin bakımında kullanılan, kuru ve çatlak ciltlerde yağ dengesizliğini giderici özelliği ile bilinen elma yağını, saç bakımın için de kullanabilirsin.

Papatya Yağı
Ciltte yatıştırıcı ve yumuşaklık verici etkisi vardır. Cilt bakımında akne, alerji, yanık, egzama, yaralar, baş ağrısı ve stres gibi durumlarda kullanılır. Toksisitesi oldukça düşük olduğundan çocuklarda da kullanılabilir. Ateş düşürücü ve ağrı kesici etkisiyle bilenen bu yağı böcek ısırıklarına karşı da kullanabilirsin. Bir beze 3-4 damla damlat ve ağrıyan bölgenin üzerine uygula. Ya da ateşin varsa bir beze bu yağdan damlatarak eline ve ayaklarına kompres yap.

Üzüm çekirdeği yağı
Değerli bir cilt koruyucusudur. Cilt koruyucu ve yaşlanmayı geciktirici bir etkisi olan bu yağ, alerji yapmadığı için hassas ciltler için de uygun! Cilt kırışıklarını giderir, cildin sarkmasını önler. Aromaterapide de kullanılıyor ve en iyi masaj yağlarından birisidir. Eklem ağrıları için üzüm çekirdeği yağı ile masaj tavsiye edilmektedir.

Ceviz yağı
Ceviz yağı, tüm cild problemlerinin giderilmesinde kullanılabilir. Cildi nemlendirir, cildin yenilenmesini ve kırışıkların giderilmesini sağlar. Saç ve saç diplerini besleyicidir. İyi bir masaj yağıdır. Dahili kullanımda, kolesterolün düşmesinde etkilidir.

Zeytinyağı

Antiseptik özelliği ile bilinen zeytinyağı, güneşin bıraktığı zararlı etkileri ortadan kaldırır.Cilde ve saça inanılmaz güzellik katar. Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir. Zeytinyağı yorgun ayakları dinlendirir ve canlandırır. Zeytinyağının mükemmel yumuşatma ve nemlendirme kapasitesi vardır. Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir.

Çörek otu yağı
Çörek otunun bağışıklık sistemini iyileştirme özelliği var. Kan şekerini düzenler. Hazmı kolaylaştırır. Mikrop, virüs ve mantarların yok edilmesini sağlar. Yaraların çabuk iyileşmesinde ve hücre yenilenmesinde etkilidir. Vücudunda yaralar olanlar, her gün yemekten sonra 1 tatlı kaşığı bu yağdan içmeli veya yaralı olan bölgenin üzerine günde iki kez uygulamalıdırlar.

Enginar yağı
Enginar yağı şişkinliklere iyi geliyor. Elleriniz ve ayaklarınız şişiyorsa, bu bölgelerine enginar yağı ile masaj yapmayı deneyin. Enginar yağı, öksürük krizlerine de çok iyi geliyor. Özellikle kış aylarında yemeklerden sonra 1 kaşık bu yağdan içerek öksürükten kurtulabilirsiniz.

Isırgan yağı
Saç dökülmesinde de faydalı olan ısıgran yağı, hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Kan temizlemeyici özelliği vardır. Soğuk algınlığına ve romatizma ağrılarına iyi geliyor. Ayrıca kansızlık için de faydalıdır.

Keten tohumu yağı

Unutkanlık için bitkisel çözüm arayanlar için faydalıdır keten tohumu yağı. Keten tohumu yağı, hafıza güçlendirici, sinir sistemini düzenleyici etkiye sahip. Kemik zayıflığına da iyi geliyor. Bu yağ ile düzenli olarak el ve ayaklarına masaj uygularsan, bu bölgelerdeki nasır ve sertleşme sorunlarını da ortadan kaldırabilirsin.

Nane yağı
Yatıştırıcı, canlandırıcı ve serinletici etkileri vardır. Aromaterapide; baş ağrısı, zihinsel yorgunluk ve kas ağrılarında kullanılmaktadır. Nezle ve grip tedavisinde mikrop öldürücü özelliği ile bilinen nane yağı, baş ve diş ağrılarında da faydalı. Düzenli olarak kullanıldığında da karın şişliklerini önlüyor.

Menekşe yağı
Saçlarının kuruluğundan şikayetçiysen, duş alırken saçlarına menekşe yağı ile masaj yapabilirsin. Saçlarının kuruluğundan eser kalmayacak! Ayrıca boğaz ağrısı yaşıyorsan da bir fuların üzerine 7-8 damla bu yağdan damlat ve fuları boynuna sar.

Limon yağı

Boğaz ağrılarına, aknelere, bronşite, nezleye, uçuklara karşı artık savaş zamanı! İstersen bir bezin üzerine yağı damlatıp tedavi edeceğin bölgenin üzerine uygula, istersen de hasarlı bölgenin direk üzerine damlatarak masaj yap.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp