Bitkisel Ürün

Bitkisel ürünler hakkında bilgiler... Bitkisel ürünlerin etkileri, bitkisel çayların nelere iyi geldikleri, bitkisel yağların hem cilde hem insan vücuduna olan faydaları, bitkilerle egzama tedavisi, hemoroidin belirtileri, ve bitkileri yararları hakkında tüm merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır. Tüm bitkisel ürünler için Dolu, Fırtına, Hortum, Yangın, Deprem, Heyelan, Sel ve Su Baskını risklerinin neden olduğu miktar kaybı sigorta kapsamındadır.

Ayrıca;

Meyvelerde Don riskinin neden olduğu Miktar Kaybı,Meyveler, Yaş Sebzeler ve Kesme Çiçeklerde Dolu riskinin neden olduğu Kalite Kaybı,teminatı isteğe bağlı olarak sigorta kapsamına alınabilir.Primlerin Ödenmesi Bitkisel Ürün Sigortalarında, poliçede yazılı primin %50'si Devlet tarafından karşılanacaktır. Meyveler ürünlerinde, Dolu paket teminatına ek olarak don teminatı alınmış ise, Sadece Don teminatında primin üçte ikisi Devlet tarafından karşılanır.Sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 25'i peşin alınır; kalan prim tutarı da en geç hasat sonunda 1 ay içinde tahsil edilir. Hasar İhbarları
Sigortalı, hasar ihbarını sigortacı ya da acentesi aracılığıyla sistem üzerinden rizikonun gerçekleştiği tarihten itibaren en kısa sürede Havuz merkezine yapar. İşleyiş ve Hasar Organizasyonu Çiftçi, sigorta işlemlerini gerçekleştirebilmesi için öncelikle o yıla ait arazi ve ürün bilgilerine dair ÇKS (çiftçi kayıt sistemi) kayıtlarının güncel olması gerekir. ÇKS kayıtlarını güncellemiş olan çiftçi ürününü sigortalatmak için Tarsim'e üye sigorta şirketine veya acentesine başvurur. Sigorta şirketi veya acente Tarsim' in sistemine girerek çiftçi bilgilerinin sorgulanmasını yapar. Onaylanan bilgilere ait poliçeyi düzenleyerek çiftçiye verir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp