Atc Çörek Otu Yağı

Atc Çörek Otu Yağı :

Genel Olarak


Peygamber(S.A.V) tarafından övülmüş olan çörekotu bitkisi dünyanın değişik yerlerinde değişik isimlerle bilinir ve destekleyici tedavide de bolca kullanılır. Açık mâvi renkli çiçekler açan ve 20-40 cm boyunda bir senelik, otsu bir bitkidir çörek otu. Yol kenarları ve özellikle ekin tarlaları içinde bulunur. Gövde dik ve kısa tüylüdür. Yaprakların alttakileri saplı, üsttekileri sapsızdır. Çiçekler uzun saplı ve tek tektir. Taç yaprakları iki parçalı ve bal özü bezleri taşıyan 8 tâne küçük parça hâlindedir. Meyveleri çok tohumlu olup, tohumlar siyah renkli ve oval şekillidir. Güney Avrupa, Balkan memleketleri, Kuzey Afrika, Türkiye ve Hindistan‘da yetiştirilmektedir.

Tarihi Olarak

Çörekotu, asırlar boyunca bitkisi ve yağı ile birlikte, Afrika‘da, Asya‘da ve Ortadoğu‘da, günümüzde ise Amerika ve Avrupa‘da milyonlarca insan tarafından “sağlıklarını desteklemek için” kullanılmaktadır. Aromatik bir baharat türü ve siyah rengi hariç susam tohumuna benzer olan çörekotu, geleneksel olarak çeşitli durumlar ve tedaviler için kullanılmıştır.
İslâm âlimleri de peygamberlerinin övmüş olduğu bu bitkiye bigâne kalamamış ve hakkında bolca eser yayınlamışlardır. El-biruni ve ibn-i Sina bunlardan sadece ikisidir.
Günümüzde ise özellikle Amerika ve Avrupa‘nın gözde ilim merkezlerinde çörek otu hakkında araştırmalar yapılmakta ve her geçen gün yıldızı parlayan bu şifalı bitki hakkında kesin delillerle çarpıcı neticeler elde edilmektedir.

Çörek Otunun Etken Maddeleri

Takriben %21 protein,
%38 karbonhidratlar,
%35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır.
içeriğindeki aktif maddeler: Nigellon, thymoquinon ve uçmayan yağlardır.

İçerdiği Yağ Asitleri

Palmitin C 16 : 0 10,0 - 12,0 %
Stearin C 18 : 0 1,0 - 3,0 %
Yağ asiti C 18 : 1 18,0 - 22,0 %
Linol C 18 : 2 55,0 - 65,0 % (Omega-3, Omega-6)
g-Linolen C 18 : 3 0,1 - 1,0 %
Eicosen C 20 : 1 4,0 - 5,0 %
Diğer maddeler ise, kalsiyum sodium, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenium, fosfor, vitamin A, vitamin B, vitamin B2, niasin ve vitamin C dir.
Yukarıdaki maddelerden özellikle nigellon ve thymoquinon etken maddeleri çörekotunun destekleyici özelliğiyle doğrudan alâkalıdır.
Bir Hâdis-i Şerifte, "Ölümden başka her derde devâ" olduğu ifâde edilen ve ilim çevrelerince de çok araştırma ve laboratuar çalışmalarına konu olup hakkında çok sayıda ilmî yayın bulunan çörekotu yağı, çok sayıda kullanıcının da takdirlerine mazhar olmuştur.
Dr. Ahmed Toptaş da bu hususta çok dikkat çekici çalışmalar yapmış ve elde ettiği bilgileri "Çörekotu Tepeden Tırnağa Şifa Kaynağı" adıyla hacimli bir kitap halinde yayınlayarak insanlığın hizmetine sunmuştur.
Dr. Toptaş'ın tesbitlerine göre Çörekotu, aşağıdaki belli başlı hastalıklara ciddi şekilde iyi gelmekte ve şaşırtıcı neticelerin alınmasına sebeb olmaktadır:

Baş Ağrısı
Nezle
Astım
Öksürük
Polen Alerjisi
Menopoz
Diş Ağrısı
Yüksek Tansiyon
Şeker Hastalığı
Kolestrol
Sivilce
Gelişim Bozukluğu
Eklem İltibastı
Uçuk
Varis
Zeka Gelişimi
Sinüzit
Obezite
Bahar Nezlesi
Mantar
Parazit
Basur
Bronşit
Ekzema
Grip
Gastrit
Prostat
Kanser
Hepatit B
Nefes Darlığı
Migren
Romatizma
Unutkanlık
Safra Taşı
Gaz Sancısı

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp