Yalova Termal Oteller

Yalova Termal Oteller

Yalova Termal Otellerinde Sıcak Tatil Keyfi

Kış ya da yaz ayı olursa olsun sıcak termal sularında Yalova ilimizde eğlenceli günler geçirebilirsiniz. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.


Kış Aylarında Sıcak Tatil Keyfi: Yalova Termal Otelleri


Marmara'nın deniz kenarında yer alan illerinden Yalova, kış aylarının gelmesi ile birlikte kaplıcaları ile dikkatleri üzerine çekiyor.


Bursa ve İstanbul gibi iki büyük şehre yakın olan Yalova, rahatlıkla ulaşılabilecek bir konuma sahip. Güneyindeki dik yamaçlarda bulunan orman görüntüsü ise yeşil ve tertemiz bir doğaya sahip olduğunu hemen gösteriyor.


Yalova, her ne kadar kaplıcaları ile ünlü olsa da yapılabilecek birçok aktivite bulunuyor. Karaca Arboretum‘u gezilebilecek yerlerden biri. Türkiye‘nin ilk özel arboretumu olan Karaca, 2004 yılında kurulmuş. Arboretumda birçok fidan sergileniyor ve satışı yapılıyor.


Yalova‘ya ulaşım da İstanbul‘da yaşayanlar için oldukça kolay. İstanbul‘dan kalkan deniz otobüsleri ile Yalova feribot iskelesinde inebilir, günübirlik bir gezi düzenleyebilirsiniz. Burada aynı zamanda Tema Vakfı‘nın düzenlediği turlara da katılabilirsiniz. Bu gezilerle hem doğayla iç içe olup, hem de Yalova‘nın biyolojik zenginliklerini tanıyabilirsiniz.


Yalova‘da termal sular yerin altından 66 derece olarak çıkıyor. Daha sonra 33 - 34 dereceye kadar soğutuluyor. Yalova termal otelleri de bu kaplıcaların çevresinde hizmet veriyor. Lüks kategoride Yalova termal otelleri olduğu gibi, küçük çaplı oteller de misafirlerini ağırlıyor.


Yalova termal otellerinde, kaplıca doktorları da hizmet veriyor. Doktorlar, hastaları rahatsızlıkları için en uygun tedavi su sıcaklığını ve bekleme süresini belirterek yardımda bulunuyorlar. Kaplıcalardan en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız Yalova termal oteller sayfasını inceleyebilir, kendinize uygun bir tesiste yerinizi ayırtabilirsiniz.

Padişahların şifalı suyu olarak bilinen Yalova Termal Kaplıcaları, tarih boyunca Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı'nın da sağlık tesisi olarak kullanıldı. Eski ismi Pythia olan kaplıca M.Ö 2000 yılında meydana gelen depremde oluşmuştur. Özellikle Osmanlı padişahlarının büyük ilgi gösterdiği kaplıcalar için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk özel bir kanun çıkararak koruma altına alınmasını sağladı. Atatürk, sağlığında bu tesisleri işletme ve her türlü hakları Sağlık Bakanlığı'na bıraktı. Burada bulunan tarihi eser ve müzelerin yönetimini ise TBMM'ye verdi. Termal tesisleri suyunun, sülfat, sodyum ve kalsiyumlu, hipertermal ve hipotonik bir maden suyu olduğu saptanmıştır. Soğutularak içme ve banyo kürü uygulanınca yararlı etkileri söz konusudur. Tesisin, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan incelemede iç hastalıklar üzerinde tedavi edici etkisinin yüksek olduğu tespit edildi.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp