Tüp Bebek Raporu İçin Gerekli Belgeler

Tüp bebek raporu için gerekli belgeler hakkında bilginiz yoksa eğer aşağıdaki makalemize bir göz atmanızı öneririz.Tüp bebek raporu için gerekli belgeler nasıl temin edilir,neler gereklidir ve tüp bebek raporu için gerekli belgeleri almak için nerelere başvuluru alttaki makaleminizi okuyunuz.

Bu kısımda, çiftlerin rapor başvurusuna bulunmaları ile başlayan süreç tanımlanmaktadır.

Adetin 2. Günü yapılacak hormontahlilleri, Adetin 2. Günü yapılacak bazal ultrason değerlendirmesi, Erkeğe ait toplam üç (3) adet spermiogam değerlendirmesi (en az bir tanesi raporun çıkarılacağı kurumdan olmalı ve spermiogram değerlendirmelerinin arasında en az 15‘er gün zaman geçmiş olmalı) Adetin 6-10 günleri arasında rahim filmi (HSG) çekilmeli, (son 6 ay içinde çekilmiş HSG varsa yeterli olabilecektir.) Bu girişimler tamamlandıktan sonra rapor çıkaracak kurumun heyet toplanma günü ve raporun imzalarının sonuçlanması beklenir.

Rapor‘da Mutlaka Olması Gerekenler

Rapor; mutlaka BAYAN adına düzenlenmelidir
TC Kimlik numarası mutlaka yer almalıdır,
Bayanın yaşı değil doğum tarihi “gg.aa.yyyy” olarak yazılmalıdır
Tanı; açıkça yazılmalıdır,
Endikasyon (tedavi gerekçesi); SUT ilgili maddesi işaret edilerek açıkça yazılmalıdır
Mutlaka ICD-10 (uluslar arası tanı kodu) kodu yazılmalıdır
Tüp bebek yapılması “uygundur”, “gereklidir”, “kararlaştırılmıştır” şeklinde ibareler yer almalıdır, (“tüp bebek merkezine sevki uygundur” ibaresi geçerli olmamaktadır.
Son üç (3) yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı mutlaka belirtilmelidir,
Yukarıdaki şartları taşımıyorsa; RAPOR GEÇERSİZDİR.

DİKKAT !!!

Raporda el ile herhangi bir düzeltme yapılmamalıdır, (başhekim kaşesi ile dahi olsa, düzeltmeler bilgisayar çıktısı olarak alınmalıdır)
Raporda süre belirtilmiş ise; bu süre içinde kullanılmalı, süresinde kullanılmayan raporlar mutlaka yenilenmelidir
Raporda süre belirtilmemiş ise; rapor iki (2) sene geçerli olacaktır. Bu sürede kullanılmayan raporlar yine yenilenmelidir.
Bazı kurumlar tedavi raporunun altında kullanılacak ilaçları da yazarken bazı kurumlar ilaçlar için ayrıca rapor düzenleyebilir.
Kullanılacak ilaçlarında yer aldığı raporlarda süre genellikle bir (1) ay olmakla birlikte, süre belirtilmemişse ilaçların temini için en kısa sürede reçete edilmesi gerekmektedir.
İki (2) kadın doğum, bir (1) üroloji hekimi ile başhekim tarafından imzalanmış olmalıdır,

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp