Gazi Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi

Gazi Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi :

Rahim içi aşılama yöntemi ve mikroenjeksiyon yönteminden sonuç alamayanlar için kimyasal tüp bebek yöntemi kullanılmaktadır. Kimyasal yollarla ve elektrik uygulaması ile kısır erkeklerin spermlerini harekete geçirme yöntemi ile bu güne kadar birçok bebek dünyaya gelmiştir.

Gazi Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi Stronsiyum

Aktif olmayan spermin stronsiyum maddesi ile aktif hale getirilmesi sonucu birçok ailenin çocuk özlemi sona ermiştir. Bu uygulanan yöntem ile yumurta içine geçişi sağlayan şekilsiz ve dölleme sorunu yaşayan spermler aktif hale getiriliyor. Tüp bebek kadın erkeğe ait üreme hücrelerinin vücut dışı koşullarda döllenme işlemidir. Bütün yöntemlerin yanı sıra mikroenjeksiyon, sperm sayısı çok düşük olan hatta hiç perm olamayan ancak testisinde sperm bulunan erkeklerin tedavisinde başarı ile uygulanmaktadır.

Aşılamaların başarısız olması, tüplerin tıkalı olması, over yetmezliği olanlara uygulanmaktadır. Erkeklerde ise sperm sayısının az olması klasik tedavilerde başarılı olamayanlara uygulanmaktadır. Bütün yöntemler maliyet olarak yüksektir. Birkaç kez yapılan denemelerde ise birçok kişinin bütçesinin yetmeyeceği de bir gerçektir. sağlık bakanlığı belli kurallar çerçevesinde bu maliyetlerin bir kısmını karşılamaktadır.

Ancak yine de maddi sorunlar yüzünden tüp bebek yöntemini uygulatamayan aileler çoğunluktadır. Geçmiş de bu yöntemlerin hiç biri yapılmadığı için insanlar hayatları boyunca çocuk özlemi çekmiştir. Hatta bu yüzden birçok evlilikler de sona erdirilmiştir. Her türlü maliyetine rağmen böyle imkanların sağlanmış olması aileleri çok sevindirmektedir. Kimyasal tüp bebek yöntemi hızla yayılarak erkeklerinde en büyük sorununa çare olmaktadır.
Erkekler bu sorunu saklamak yerine tedavi olarak çocuk özleminden kurtulacaktır.

Gazi Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi Yaş

Tüp bebek uygulamalarında her zaman başarı sağlanamamaktadır. Buna neden olan sebeplerin başında kadınların yaşı önemli bir rol oynamaktadır ve yaş ilerledikçe başarı oranı düşmektedir. Çünkü yaş ilerledikçe yumurtalardaki bozukluklar daha sık görülmektedir. Bir ailenin 2-3 deneme sonunda hamile kalması gerekir. İlk denemede başarısızlık ile sonuçlandı diye umutsuzluğa kapılmamalı, başarılı sonuçlar elde edilene kadar denemeye devam edilmelidir.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı İnfertilite ve Tüp Bebek Merkezi
İletişim: Tüp Bebek ve İnfertilite Merkezi

Adres : Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi D Blok Yataklı Servis 2. Kat 06500 Beşevler - Ankara
Telefon: 0 312 202 52 82 - 0 312 202 52 83
Fax : 0 312 215 77 36

Yorumlar

  • Ban* Kes***
    7 yıl önce
    hocam 3 yıldır evlıyız ben polıkıstik overhastasıyım esimde varikosel var sperm sayısı sıfır cıktı asılama yada baska bi tedavi yaptırmadık sperm olmadıgı için tüp bebek düşünüyorus mıcro tese ile sansımız daha yüksek sanırım tedavi uzun süruyormu biz tokatta yasıyoruz eşimde bende calısıyoruz.ücret nekadar oluyor sanırım rapor çıkartılabiliyormus ilaclar için bellı bi miktarını karsılıyormus..simdiden tesekkurler
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Hem sizin hemde eşinizin tedavisini devam ettirmemiz gerekir. detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Gü*** Alt**
    7 yıl önce
    4 tüp deneme yaptık negat embiryolar 3 gün yaşıy 4.gün ölüy eşimde % 25 hareket 400 sperm var yardımcı olabilirmisiniz değerleri yükseltme şansımız varmı bende 15 adet yumurta oluşuy yaşım 40 tşk.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Detaylı görüşülmesi gereken bir sorun bu, sorulması gereken bir kaç soru olacak , bu yüzden size ulaşabileceğim bir numara verirseniz hemen yardımcı olabiliriz Bilgi Hattı: 0224 234 5678

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp