Testosteron Tedavisi Erkeklerde Canlandırıcı Etkiye mi Sahip?

Testosteron Tedavisi Erkeklerde Canlandırıcı Etkiye mi Sahip?

Testosteron terapisinin olanakları caziptir, kas kütlesini artırmaya, hazıfa ve konsantrasyonu keskinleştirmeye, libido ve enerji düzeylerini artırmaya yöneliktir. Yaşlanırken testosteron tedavisi nihai anti aging formülü gibidir. Sağlıklı ve canlandırıcı olarak gelebilir fakat net bir yararı da yoktur. Testosteron hormonu testislerde üretilmektedir.

Erkeklerde testosteron şunları korur:

Kemik yoğunluğu,

Yağ dağılımı,

Kas gücü ve kitle,

Kırmızı kan hücresi üretimi,

Cinsel dürtü ve

Sperm üretimi.

Eğer testosteron düzeyinde alışılmadık şekilde düşüklük (hipogonadizm) varsa doktorunuz reçeteli ilaçlar önerir. Iğne, ilaçlar ve jeller tavsiye edilir. Ergenlik ve erken yetişkinlik dönemlerinde testosteron üretimi zirvededir. Yaşlandıkça düzeyleri düşer. 30 yaşından sonra her yıl %1 oranında azalır. Bazı erkeklerde hçbir belirti göstermeden düşer. Bazen de şu belirtileri gösterebilir:

Cinsel işlev değişiklikleri: Uyku sırasında sorunlar, cinsel işlev kaybı, kısırlık, ereksiyon problemleri ve cinsel istekte azalmaya yol açabilir.Uyku düzenindeki değişiklikler: Düşük testosteron düzeyi uykusuzluk ve diğer uyku sorunlarına neden olabilir.

Fiziksel değişiklikler: Artan vücut yağı, daha az kas kitlesi ve gücü gibi mümkün olan kemik yoğunluğu azalması görülür. Şişkin göğüsler (jinekomasti) ve saç kaybı da görülebilir. Sıcak basması ve eskiye oranla daha az enerji görülür.

Duygusal değişiklikler: Motivasyon ve kendine güvende azalmalar görülür. Üzgün ve depresif hissedilebilir. Konsantrasyon bozukluğu ve hatırlamada güçlük yaşanabilir.Bu işaret ve belirtilerin bazıları yaşlanmanın normal bir parçası olduğunu unutmamak önemlidir. Başkaları ilaç yan etkileri, tiroid problemleri, depresyon ve aşırı alkol kullanımı gibi çeşitli altta yatan faktörler neden olabilir. Bir kan testi, düşük testosteron düzeyini teşhis etmek için tek yoldur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp