Tenisci Dirsegi Tedavisi

Tenisci Dirsegi Tedavisi : TENİSÇİ DİRSEĞİ NEDİR?
Tenisçi dirseği dirsek bölgesinde kas ve tendonlarda meydana gelen, tekrarlayan şiddet yada basınç sonucu oluşan yaralanmalar veya yırtıklardır. Tıp dilinde lateral epicondylitis olarak isimlendirilir.
TENİSÇİ DİRSEĞİ NEDEN OLUR?
Tenisçi dirseği genellikle tenisi elinizin tersi ile vurmakla özdeşleşen bşr sorundur. Diğer raket sporlarında da bu hareketlerin, dirsek bölgesinde tekrarlayıcı bir şekilde yapılarak tendonların yorulmasına neden olur. Risk, tenisçinin yada çocuğunuzun yaşı, oyunun sertlik derecesi yada rekabetin derecesine göre artar.
BELİRTİLERİ NELERDİR?
Aşağıdakiler tenisçi dirseğinin en yaygın belirtileridir. Ancak her çocukta, farklı belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Belirtiler şunlardır:
Özellikle dirsek dış alanı üzerine ağrı,
Bilek hareketi ile ağrı
Tenisçi dirseğinin belirtileri eklem alanındaki diğer sağlık sorunlarına benzeyebilir. Her zaman doğru bir tanı için çocuğunuzla birlikte doktorunuza danışın.
TENİSÇİ DİRSEĞİNİN TEDAVİSİ

Tenisçi dirseği için spesifik tedavi, aşağıda sıralanan çocuğunuzla ilgili olarak doktorunuz tarafından belirlenecektir;
Sizin yaşınız, genel sağlık durumunuz ve tıbbi öyküsünüz
Yaralanma Kapsamı
Belirli ilaçlar, prosedürler veya tedavilere karşı çocuğunuzun toleransı
Sizin fikriniz yada tercihiniz
TEDAVİ ŞUNLARI İÇEREBİLİR
Alanın dinlenmesi
Alana buz torbası
Germe egzersizleri ve güçlendirme
Dirsek kayılı yada bandı adı verilen destek ürünler kullanılması
İbuprofen gibi steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçların kullanımı
TENİSÇİ DİRSEĞİ NASIL ÖNLENİR?
Hasarı önlemek için bazı ipuçları arasında şunlar bulunmaktadır:
Tenis öncesi ısınma egzersizleri, tenis sonrası soğuma egzersizleri yapın
Uygun ölçekli tenis ekipmanları kullanın. Raket kolları çok büyük veya çok küçük, çok sıkı veya çok gevşek olduğunda dirsek üzerine daha fazla basınç yapar.
Kısıtlı tenis teknikleri kullanıyor olmanız da bu soruna zemin hazırlayabilir. Tekrarlanan hareketlerden kaçınmak için yeni vuruş teknikleri öğrenin. Böylece sürekli aynı dirsek alanını kullanmamış olacaksınız.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp