Sosyal Fobi Kitap

Sosyal Fobi Kitap


Sosyal Fobi Kitap, Sosyal fobi genellikle 13-24 yaşları arasında başlar. Ancak daha küçük ve büyük yaşlarda da görülebilir. Sosyal fobi ve kitapları hakkında geniş bilgiyi makalemizde bulabilirsiniz.


Sosyal Fobi

Sosyal Fobi, birçok kişinin yaşamdan kaçmasına neden olan, gerçekte var olan performansını göstermesini engelleyen psikolojik bir rahatsızlık. Hiç de azımsanmayacak sayıda kişi bu dertten mustarip. Gençlik yıllarını sosyal fobiden kaynaklanan sorunlarla, özgüven eksikliğiyle geçiren Psikolog Yıldız Burkovik kendi yaşadıklarından da faydalanarak konuya hem bir hasta hem de uzman gözüyle yaklaşmayı başarıyor.

Kitapta kişiyi sosyal fobiye götüren sebepler, sosyal fobinin gündelik yaşamdaki tezahürleri ve tedavi yöntemleri etraflıca inceleniyor. Dışarıdan bakanların görebildiklerinin çok ötesinde duygusal kırılmalara, fiziksel rahatsızlıklara yol açan sosyal fobinin iç yüzünü yakından bilen yazar, bu hastalığa nasıl yaklaşılması gerektiğine dair kayda değer önerilerde bulunmayı da ihmal etmiyor.

KİTABA İLİŞKİN DETAYLAR:

Korkacak Ne Var!

Gelecekten korkuyorum, sorumluluktan ve cinsellikten; evlilikten korkuyorum, aldatılmaktan, yaşlanmaktan, insanlardan, korkmaktan, yükseklikten, çirkinlikten ve şişmanlamaktan korkuyorum. Günümüzde karşımıza çıkabilecek pek çok korku, bunların kaynakları, korkuyla baş etme yolları ve daha pek çoğu Yıldız Burkovik ve Oğuz TAN imzasıyla “KorkuYorum”da…

Korku, insanoğlunun dünyaya geldiğinde ilk tanıştığı duygudur. Hayatta korku duygusunu tecrübe etmemek olanaksızdır. Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi‘nde görev yapan iki uzman, Psk. Yıldız Burkovik ve Dr. Oğuz TAN hayata gelir gelmez tanıştığımız duyguyu yani “korku”yu yorumladılar. Timaş Yayınları tarafından okurla buluşturulan “KorkuYorum”, korkularımızın nedenlerini ve bunlarla başa çıkma yollarını anlatıyor.Aslında “korku” çok da “korkulması” gerekmeyen bir duygu. Çünkü korku duygusu, insanın psikolojik savunmalarını harekete geçiriyor. Korku ile yapılan mücadele, hayatta ve ayakta kalma, sorun çözme yeteneğini geliştiriyor. Ancak bazı durumlarda, korku duygusundan beslenen savunmalar aşırı bir hal alıyor ve kişide hastalık derecesinde tepkiler oluşuyor.

Bir de, gerçekte korku yaratmayacak bir nesneye, aktiviteye veya duruma karşı aşırı korku duyma ve kaçınma davranışında bulunma hali var ki bu tür korkular fobi olarak anılıyor. Fobik kişiler, yaşadıkları korkunun yersiz olduğunun farkında oldukları halde bunu bir türlü engelleyemiyorlar.Psk. Yıldız Burkovik ve Dr. Oğuz Tan, “KorkuYorum”da korkularımızın nedenlerini, biyolojik temellerini, korkuyla başa çıkma yollarını ve modern psikiyatri temelli tedavi yöntemlerini ele alıyorlar. Mesleki tecrübelerine kendi hayatlarından alınmış örnekleri de ekleyerek korku anında beynimizde ve bedenimizde oluşan değişiklikleri, bunların duygusal etkilerini, korkularımızı nasıl yönetebileceğimizi yer yer mizahi bir dille anlatıyorlar. Kitapta verilen vaka örnekleri kitabın pratik faydasını daha da arttırıyor.

“KorkuYorum” iki yazarlı bir kitap olarak modern tıbbın verilerini ve psikoloji sahasında yaşanan gelişmeleri bir araya getiriyor. Yine “KorkuYorum”da terapötik tedavinin farklı yöntemleri o konularda uzmanlaşan psikologlar tarafından kaleme alınıyor. Ayrıca kitabın sonunda bir fobi lügatçesi ile korkularımızın şiddetini ve yol açtığı bedensel ve duygusal sonuçları ölçmeye yönelik testler yer alıyor.

“KorkuYorum” uzmanlık bilgilerini anlaşılır bir dile aktarıp okurlara sunan bir kitap.

Korku nedir?

Hangi yaş döneminde hangi korkular yaşanır?

Batıl inançlar nasıl korkuya dönüşür?

Neden kâbus görürüz?

Çocuklarımız korku filmi izliyorsa ne yapmalıyız?

Evlilik ve aldatılma korkusunun altında ne var?

Kalp krizi geçirme, felç olma, çıldırma korkusunun temelinde ne var?

Kafatasımızın içinde neler oluyor?

Beyin kabuğumuz çıkarılırsa ne olur?

Adrenalinimiz yükseldiğinde ne olur?

Korku dolu meşhurlar kimler?

Korkuların tedavisinde etkili olan bitkiler neler?

Travmaların etkisini ortadan kaldıran yeni tedavi yöntemi ne?

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp