Sinir Sistemi İçin Faydalı Sebze Ve Meyveler

Sinir Sistemi İçin Faydalı Sebze Ve Meyveler : Çeşitli sebze ve meyveler, vitaminleri ve mineralleri ile tüm vücudumuza faydalı oldukları gibi bunlardan bazıları bilhassa sinir sistemi için de oldukça yararlıdır.Bunların en önemlileri şunlardır:

Havuç: Bol A vitamini ve demiri ile kan yapımını ve kanın rengini artırır. Böylece havuç, kansızlık sonucu olan sinir bozukluğunu önler, varsa giderir. Pekliği gidererek vücudun ve sinir sisteminin zehirlenmesini önler.

Kereviz: Sinirleri kuvvetlendirir. Ayrıca kanı temizler, böbrekleri çalıştırarak zehirleri dışarı atar. Tüm salgı bezlerini çalıştırır. Cinsel gücü artırır, iktidarsızlığı ve ona bağlı sinir bunalımını geçirir. Bol B vitaminleri ile sinir yorgunluğu, sinir zayıflığı ve sürmenaja iyi gelir. Yeşil kısımları marulla birlikte salata içerisinde yenilmelidir.

Tere : A, B, C ve E vitaminleri, bol mineralleri ve esansları vardır. Ruhi çöküntü, sinir zafiyeti .kansızlık, cinsel iktidarsızlık için çok faydalıdır. Günde 5-8 yaprak yeterlidir. Fazlası mesaneyi zorlar.

Ispanak: A vitamini ve bol demiri, fosforu ile çok faydalıdır. Kansızlığı ve ona bağlı sinirliliği geçirir. Sinirleri kuvvetlendirir, sürmenajı geçirir. Günde 3-5 çiğ yaprak marulla birlikte salata içersinde yenilmelidir.

Kuru fasulye: Kuru fasulye, bol kalsiyum, demir ve fosfora havidir. Ruhi bunalım içersinde olanlara, sürmenaj ve sinir yorgunluğunda çok fayda verir. Sinir sistemini kuvvetlendirir.

Marul: A, B, C ve D vitaminleri, çeşitli mineralleri çok yararlıdır. Bilhassa çiğ yenilmesi faydasını daha da artırır. Sinir zayıflığı, spazmlar, uykusuzluğa, çeşitli sinir rahatsızlıklarına çok fayda verir. Sinir bozukluğundan ileri gelen kalp çarpıntısını giderir. 3-5 marul yaprağı, yatarken yenip yatılmalıdır. İyi uyku verir ve sinirleri kuvvetlendirir.

Soya fasulyesi: Bol yararlı proteini, yağı ve mineralleri ile çok yararlıdır. Sinir sistemi için çok faydalıdır. Sinir yorgunlukları, sürmenaj, beyin yorgunluğu, iktidarsızlığı giderir. Beynin iyi çalışmasına yarar. Kabilse çimlendirerek günde 2 tatlı kaşığı yenilmelidir. Değilse, pişirerek de yenilebilir.

Soğan: Her yerde, her mevsim bulunabilen, sağlık ve bilhassa sinir sistemi için çok yararlı bir sebzedir. Bol vitaminlere, minerallere, esanslara havidir. Kanı temizler. İktidarsızlığı giderir. Sinirlere büyük rahatlık verir. Bol fosfor ve kükürdü ile beyin yorgunluğunu geçirir. Uyuyama- yanlar akşam yemeğinde bol soğan yemelidirler. Günde 3-5 çiğ soğan yenilebilir.

Pırasa: Etkileri soğana benzer. Bol fosfor, demir ve vitaminleri vardır. Sinir hücrelerinin tamirini sağlar. Ara sıra çorba şeklinde yenmelidir.

Semizotu: Sinir sistemi bozukluklarını önler, varsa giderir. Sinirleri rahatlatır. Çiğ salata şeklinde yenilmelidir. Pekliği gidererek vücudun ve sinirlerin zehirlenmesini önler.

Patlıcan: Kansızlığı gidererek sinirleri kuvvetlendirir. Ayrıca kalp çarpıntısını geçirir. Sinirleri rahatlatır, pekliği giderir. Közleme şeklinde yenmesi daha faydalıdır.

Mercimek: Kansızlığı ve sinir zayıflığını giderir. Beynin çalışmasını artırır.

Bira mayası: Bol B vitaminlerini ve bazı minarelleri içerir. Sinir sistemi için çok yararlıdır. Ruhi bunalım, kansız-ilk, cinsel iktidarsızlık, siirmenajda çok faydalıdır. Toz ha' linde günde 1 kahve kaşığı yenir.

Lahana: Çok kıymetli ve her yerde bulunan bir sebzedir. Beyaz lahananın göbek yapraklarından her gün avuç içi kadar alınır ve marul ile birlikte ince doğranır, limon, zeytinyağı, tuz ilavesiyle salata şeklinde yenir. Solunum yolları, kanı temizlemede ve sinir sistemi için çok yararlıdır. Sinir yorgunluğu, sinir ağrıları, spazmlar, kalp çarpıntısı, sür- menaj, cinsel iktidarsızlık, uyuyamama, ruhi bunalım ve ruhi depresyonda çok faydalıdır. Midesi hassas olanlar, bunun bir yemek kaşığı suyunu çıkartarak içebilirler.

Mısır: B ve E vitaminlerini içerir. Cinsel iktidarsızlığı ve ruhi bunalımı geçirmekte faydalıdır.

Darı: Bol fosfor, A ve E vitaminleri ile bedeni ve ruhi bunalıma ,sürmenaja, cinsel iktidarsızlığa çok fayda verir. Patlatarak veya unundan yufka yaparak yenir.

Maydanoz: Kansızlık, ruhi bunalım, kan katılaşması, sinir zayıflığında çok yararlıdır.

Arpa: Bol fosfor, kalsiyum ve B vitaminlerini içerir, sinir sistemini kuvvetlendirir. Kalbin kuvvetlenmesini sağlar. Bilhassa çimlendirilmiş arpa daha da faydalıdır. Ayrıca malt hulasası şeklinde de kullanılabilir.

Nohut: Ruhi bunalımda çok yararlıdır. Sinirleri dinlendirir. Kanı temizleyerek tüm vücudu ve sinirleri kuvvetlendirir.

Domates: Vücudu zehirlerinden temizler. Ruhi yorgunluğu ve pekliği giderir.

Yerelması: Ruhi bunalım, peklik ve kan pislenmesinde çok yararlıdır.

Kaysı: Bol A vitamini, B vitaminleri ve çeşitli mineralleri ile vücut için çok yararlıdır. Sinirleri kuvvetlendirir. Ru- ri deprasyon, sinir rahatsızlıkları, sürmenaj, uyuyamamahallerinde çok fayda verir. Olgun halde yenilmelidir. Kışın marmelat şeklinde yenilebilir.

Badem: Bol kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri ile çok yararlıdır. Beyni ve sinir sistemini kuvvetlendirir. Sinir ağrıları kalp çarpıntısı, peklik, spazmlar, sürmenaj için çok iyidir. 10 adet badem, 2 tatlı kaşığı şeker ve 3 çay bardağı su ile mikzerde süt haline getirilir ve ılık ılık akşamları içilir.

Limon: Kanı temizler, durultur ve kan damarlarını yumuşatır, böylece tüm vücudun beslenmesini sağlar. Ruhi bunalımda çok yararlıdır. Günde 3-4 limon sıkılıp, su ilave ederek içilir.

Şeftali: Mineralleri boldur. Sinirleri kuvvetlendirir. Ruhi bozukluklarda, spazmlarda, uyuyamama hallerinde çok faydalıdır.

Elma: Sinirsel ve tüm sağlık için çok yararlıdır. Vücuttan üreyi atarak sinirlerin sağlıklı kalmasını sağlar. Bol fosforu ile sinirlerin ve beynin çalışmasını sağlar. Yatarken yenilecek olgun bir elma çok iyi uyku verir. Ruhen hasta olanlara günde 2 su bardağı taze çıkartılmış elma suyu verilmelidir. Elma sürmenajda da çok yararlıdır.

Üzüm: B: ve B2 vitaminleri, bol fosfor, arsenik ve kalsiyumu ile sinir sistemi için çok faydalıdır. Üireyi düşürür. Sürmenaj, sinir zafiyeti, ruhi depresyonda, kansızlıkta çok yarar sağlar.

Fıstık: Bol protein ve E vitamini ile cinsel iktidarsızlığı, ruhi bunalımı, sürmenajı geçirir. Peklik yapar, onu önleyici incir ile birlikte yenilmelidir.

Muz: A, Bı, B2, C ve E vitaminleri, çeşitli mineralleri vardır. Sinirlerin sağlıklı kalmasını sağlar. Sürmenajı geçirir.

Kestane: Sinirleri kuvvetlendirir, kansızlığı giderir, iktidarsızlığı geçirir. Buharda pişirerek veya közlemesi yenilmelidir.

İncir: Ruhi bunalımda, peklikte, genel zayifette çok yararlıdır. Sinirleri kuvvetlendirir.

Çilek: Ruhi bunalım, sinir zafiyeti, peklikte çok fayda verir.

Armut: Çeşitli mineralleri, Bı, B2, PP vitaminleri ile sinirleri rahatlatır ve kuvvetlendirir. Ruhi bunalım, sürmenaj, kansızlıkta çok fayda verir.

Erik: Sinirleri kuvvetlendirir ve onların tamirini sağlar. Ruhi bunalım, sürmenaj, kansızlık ve peklikte çok yararlıdır.

Çam fıstığı: Protein ve E vitamini ile cinsel iktidarsızlığı ve ruhi bunalımı giderir. Günde 1/2 fincan fıstık, şekerle karıştırıp yenilir.

Baharatlar: Fesleğen, tarçın, ardıç tohumu, zencefil, karanfil, vanilya, lavantin, nane, u. hindistan cevizi, kuşdili, zater, kekik gibi baharatlar, sinir sistemi için çok yararlıdır. Bunlar sinir sisteminin zehirlenmesini önler, sinirleri uyar- tır. Ruhi bunalımları ve cinsel iktidarsızlıkları önlerler. Baharat olarak kullanılmalıdır.

Buğday çimi: Tabii vitaminlere, kolay alınabilir fosfor bileşiklerine, A, Ba, B2, D, E ve PP vitaminlerini içerir. Buğday çimi, diğer gıdalardan yararlanmayı sağlar. Hazmı kolaylaştırır, sinirlerin çalışmasını ve tamirini kolaylaştırır. Kansızlık ve dolayısiyle sinirlilik, depresyon, ruhi bunalım, zayıflama, sürmenaj, cinsel iktidarsızlık, nevrasteni, nevroz, hafıza zayıflaması, gebelik ve emzirme dönemi zafiyette çok yararlıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp