Şifalı Bitkiler Balgam

Şifalı bitkiler balgam,boğazda biriken balgamın ilk önce hangi nedenden ötürü olduğunun bilinmesi gerekmektedir.Balgamı ağız yoluyla birlikte dışarı atabilmek veya çıkarabilmek için kişinin bol miktarda sıvı almasında çok fayda vardır.Balgamı şifalı bitkiler yardımıylada dışarı atmak mümkündür.
Taş Anasonu: 1 bardak kaynar suya, 10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, 1 günde birkaç defada tüketilir. Balla içilirse yapışkan balgamı da çıkarır.
Karanfil: Karanfil, sütle kay natılır, balla tatlandırılıp içilir.
Sarımsak: 1 bardak süt içerisi ne 1 baş sarımsak konur, kaynatılıp süzülür, sütü sıcak olarak ya tarken yudum yudum içilir. Bir kaç gün devam edilir.
2 bardak suya, 25 gr ezilmiş sarımsak, 10 gr kekik konur, 1 bar dak kalıncaya kadar kaynatılıp süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içi lir. Veya bir miktar su ile de içile bilir. Çocuklara 1 çay kaşığı su ile karıştırılıp içilir.
Besbaye Kökü: 1 bardak suya, 4-6 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, 5-10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.
Karamuk Dikeni: 1 bardak suya, 4 gr kök veya kök kabuğu konur, 5-10 dk kaynatılır, 5-10 dk
Gülsuyu: Gül suyuna ekmek ıslatılıp yenilir.Gül kurutulur, toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir.(baştaki pis ve tuzlu balgamları aktırır).
Kekik: 5 gr kekik, 5 gr sirke az miktarda tuz beraber içilir.
Zambak Soğanı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr taze soğan ko nur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir.
Tere Tohumu: Tere tohumu su ve balla kaynatılıp içilir.Taze bitki sıkılır, suyundan günde 1 bardak içilir.Tere tohumundan toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yeni lir.
Su Zambağı: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kökler toz haline getirilir, 30 gr bal şerbeti ile içilir.
Bayır Turpu: Bayır turpu ren delenir, üzerine şeker konulur, 1 gece bekletilir, meydana gelen su dan günde 3 defa 1 kaşık içilir. Veya turp suyu balla tatlandırılıp içilir. (Tercihan yatmadan evvel içilmelidir).1 kaşık bayır turpu suyu 1 kaşık balla yenilir.
Termiye: Termiye kavrulur, toz haline getirilir, 4 gr bal ve sıcak su ile şerbet yapılıp içilir.
Çörekotu: Çörekotu toz hali ne getirilir, 4 gr bal ve sıcak su ile şerbet yapılıp içilir.
Kimyon: Kimyon su ve sirke ile kaynatılıp içilir (balgamı kuru tur).1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde 3-5 defa 0,5-1 gr içilir.
Mersin Meyvesi: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir
Isırgan Otunun tohumları, suyu sıkılmış üzümle birlikte suda kaynatılarak hazırlanan karışım, her gün bir çorba kaşığı kadar içilmeye devam edilirse boğazı yumuşatır ve balgamı söktürmeye yardımcı olur.
Antep fıstığı öğütülür, balla karıştırılır yenirse öksürüğe iyi gelir ve balgamı atmaya yardımcı olur.
Andız otunun balgam sökücü özelliği vardır. Bir su bardağı dolusu soğuk suya, yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış andız otu kökü eklenir. Bu 8-10 saat demlenir ve sonra süzülür. Bu karışımdan her gün sıcak olarak 2 bardak içilir.
Anason balgam söktürücü özelliği vardır. Anason çay gibi demlenir ve içilir.
Ayçiçeğinin çiçeği ve yapraklarından hazırlanan çay, balgam söktürücü etki gösterir.* Ayrık otu kökü kaynatılır çayı yapılır. Bundan günde 2-3 bardak içilir.
Civan perçemi balgam söktürücü etkisi vardır. Günde 1-3 bardak civan perçemi çayı, tatlandırıcı kullanmadan aç karnına içilmelidir.
Ciğer otunun kaynatılıp, suyunun içilmesi sayesinde balgam söktürücüdür.
Meyan Kökü, Zencefil, Ihlamur ve Isırgan Otu balgam söktürür. Çay gibi demlenip içilir.
Boy otu balgam söktürücü etki gösterir.
Bala, tuz atılır ve yenilirse balgam söktürür.
Adaçayı, ada soğanı, hayıt, havuç ve enginar balgam söktürür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp