Selülit Tedavisi

Selülit Tedavisi : Selülit, bir bölgede sınırlı kalan, zararlı ve en sıkı rejimlere bile dirençli yağ birikintisidir; rejime başka tedavilerin eklenmesiyle tedavi edilebilir.Yerel tedavi, yağ dokusunu değiştirmeyi, bağdoku şuurlarından kurtarmayı ve yeniden kullanılabilecek duruma getirmeyi amaçlar.Selüliti yok etmek için en etkili sistem zayıflatıcı beslenme programlandır. Bunlara ek olarak, selülitin temelinde yatan nedenleri araştırmak gerekir; bu nedenler etkili olmayı sürdürüyorsa tüm yerel tedavi girişimleri başansız olacaktır.Selülit tedavisi tek yönlü olmamalıdır. Yalmzca rejim yapmak, yeterince etkili değildir; tek başına yararsız olan bir yerel tedavi yöntemiyle genel etkili basit bir tedavi girişiminin birlikte uygulanması nedenleri ortadan kaldırır, ama bu tedavi ile önceden var olan selülit yok edilemez.

Tedavinin başanya ulaşması için genel tedaviyle yerel tedavileri birlikte uygulamak ve uygun bir diyet yapmak gerekir.Genel tedavi - Vücudun yan bölgelerini kalınlaştıran ve rahatsız eden fazla yağların selülit olduğunu anlamak güç değildir. Bu bölgeye bir lamba yaklaştırılırsa derinin üstünde hafif gölgeler belirir.Bu noktada nasıl davranılacağma karar vermek daha güçtür. Güzellik enstitüsü ya da masaj salonuna koşmak yerine, önce bir hekime danışmak ve selülitin nedenlerini ortaya çıkarmak doğru olur. Selülitin çeşitli nedenleri olabilir. Özellikle iç salgı sistemindeki dengesizlikler ve nörovejetatif bozukluklar önemlidir.Selülitin altında yatan neden hemen her zaman bir hormon dengesizliğidir. Selülitli kadında genellikle folikülin fazlalığı vardır.

Bunu düzenlemek için en sık kullanılan ilaç foliküline bir ölçüde karşı koyan ve hormon dengesi açısından tehlikesi olmayan progesteron- dur. Folikülinin progesterona direndiğien inatçı olgularda erkeklik hormonlarının kullanılması gerekebilir.Doğal olarak dozlar düşük tutulmalı ve bir iç salgı sistemi hastalıkları uzmanı tarafından denetlenmelidir; yüksek dozda erkeklik hormonu verilmesinin sonuçlan yalnızca estetikle ilgili değildir, oldukça zararlı olabilir. Bu tedavi ergenlik çağındaki kızlarda ve özellikle çok tüylü kadınlarda tatsız sonuçlara yol açabileceğinden uygulanmamalıdır.Selülitin kökeninde metabolizmayla ilgili sindirim ve karaciğer bozukluklan da bulunabilir.Kabızlık kronik zehirlenmeye yol açtığından, düşünülmesi gereken ilk sorudur. Bununla birlikte, bağırsağı zede- leyebilen güçlü müshiller kullanılmamalıdır; daha çok, bol miktarda pişmiş sebze ve meyve içeren bir diyet önerilir.

Aynca su dışkılamayı kolaylaştırdığından, bol bol su içilmelidir.Karın jimnastiği de karın kaslarını güçlendirerek bağırsak tembelliğini giderdiğinden yararlıdır. Etkili olması için düzenli ve sabah aç kamına yapılmalıdır.Kabızlığı gidermek için bağırsağı kayganlaştıran keten tohumu gibi bazı maddeler de kullanılabilir. Ağır selülit olgularında karaciğer de işin içine girer.Bu durumda vücut için zararlı olan alkol, pişmiş yağlar, özellikle kızartmalar, domuz eti ve acı salçalar gibi maddeler yasaklanır.Ağır selülit olgularında vücutta aşın derecede su tutulduğu saptanabilir. Potasyum içeren idrar söktürücü ilaçlar böbreklerden su ve tuz atılmasını hızlandırdığından çok yararlıdır.

Bu ilaçlar, yağ dokusunu çevresindeki bağdo- kudan kurtarmayı amaçlayan masaj ya da benzeri yerel tedavilerle birlikte alınmalıdır. Böylece dokulardaki fazla sıvı atılır; öte yandan, idrar söktürücüler, yerel tedavide ilk olumlu sonuçlar alındıktan sonra kullanılmalıdır.Bununla birlikte, aşın idrar söktürücü kullanımının belirli tehlikelere yol açabileceği de bilinmelidir. Tansiyon düşmesi, baş dönmesi ve hatta bayılma görülebilir. Aşın sıvı kaybı derinin kurumasına, esnekliğini ve gerginliğini kaybetmesine neden olabilir, zamansız kınşıklıklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle idrar söktürücüler dikkatli kullanılmalıdır. Yapay yollarla elde edilen ilaçlardan önce, aynı işlevi gören doğal maddeler denenmelidir; ıhlamur, madensu- yu, kuşkonmaz, soğan, sarımsak, pırasa gibi doğal idrar söktürücülerin hiçbir tehlikesi yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp