Selülit Hapı

Selülit Hapı

yaz sorunu olarakta bilinen selülit sorunu ve doğal öneriler ile ilgili bilgileri aşağıdaki makalemizde açıklayıcı olarak bulabilir ve/veya dahası için altta bulunan linke tıklayabilirsiniz...

Selülit Hapı, Masaj ve Anti-selülit beslenme

Selülitin hapı var mı?


Biz şöyle kısa bir araştırma yaptık ve 100‘e yakın ürün bulduk.


Ne yazık ki bunların çoğu "davul tozu, peri suyu" karışımı haplar ya da şuruplar. Bunlardan sadece biri ilgi çekici. Ünlü bir besin firmasının, yine ünlü bir kozmetik firmasıyla ürettiği yeni bir ürün bu. Hap değil toz şeklinde satılıyor. İçinde romatizma ağrılarının tedavisinde kullanılan kıkırdak onarıcısı bir madde var.


Bu sayfanın okurlarının çoğu o maddeyi yakından tanıyor: Glukozamin. "Hocam, romatizmayla selülitin ne ilgisi var?" diye sormakta haklısınız ama firma yetkilileri eklem kıkırdağı ara maddesi glukozaminaglukanların (GAG) üretimini artıran glukozaminin ciltte kollajen üretimini de artırdığını ileri sürüyor. Kollajen miktarının artması cildin sıkılaşması, gerilim çizgilerinin azalması anlamına geliyor.


Selülit tedavisinde lazerden yararlananlar da var. Lazerin ciltte dolaşımı artırarak sıvı birikimini azalttığını, ödemi giderdiğini, yağ hücrelerini baskıladığını ve sertleşmiş bağdokusu bantlarını gevşetip açtığını belirten üretici firmalar lazer ile yüzde 83‘e yaklaşan başarı oranı yakaladıklarını iddia ediyor. Velasmooth, Amerikan besin ve ilaç dairesinden onaylı yeni bir cihaz. Alet radyo frekans enerjisi ve infrared ışınlarını birlikte kullanarak selüliti azaltabiliyor. Bu alet cilt üzerine yuvarlanarak masaj ve aynı zamanda emme hareketleri de yaptığından başarı şansı yüksek olarak nitelendiriliyor.


Bizim gözlemlerimiz de bu cihazın 12-16 hafta süreyle ve 40 dakikalık seanslar halinde kullanılması şartıyla başarılı olabileceğini gösteriyor.


En iyi sonuçlar için tedaviyi 6 ay sürdürmekte fayda var. LPG yöntemi 45 dakikalık süreler halinde 14-20 seanslık uygulamalarla kullanılıyor. Bu yöntemin geçici bir ütü etkisi yarattığı ve başarılı sonuçlar sağlamadığı düşüncesi oldukça yaygın. Kısacası LPG‘nin "eski havası" yok!


Selülit tedavisinde mezoterapiden yararlananlar da var ama bu tedavinin etkinliğinden kuşku duyanların sayısı daha fazla. Kısacası selülit ile mücadele etmek sivrisinek mücadelesinden bile zor iş gibi görülüyor.

Selülit için masaj iyi mi

"Selülit tedavisinde masajın yararı olabilir mi?" sorusunu "evet" diye yanıtlamak mümkündür. Deneyimli birinin yapacağı masaj, selülitli alanda kan dolaşımını düzenleyerek ve bölgesel ödemin çözülmesini hızlandırarak faydalı olabilir. Masaj lenf dolaşımını da iyileştirir. Yağ hücrelerine hapsolan suyun atılmasını kolaylaştırır. Masajın toksinlerden kurtulmayı da desteklediğini hatırlatalım. Selülit için ille de bir şey kullanmak istiyorsanız bizim önerimiz susam yağı, zeytinyağı ve ceviz yağı karışımı ile yapılacak hafif ama uzun süreli masajlardır. Bu karışıma biraz da öğütülmüş kahve ekleyebilirsiniz.

Anti-selülit beslenme planı


- Tuzu azaltın, su içmeyi unutmayın.


- Yapay tatlandırıcılardan ve renklendiricilerden uzak durun.


- Bol bol sebze ve meyve yiyin. Özellikle koyu renkli olanlarını tüketin: Koyu kırmızı karpuz, domates, elma ve kırmızı greyfurt-portakal: likopen mucizesi; siyah üzüm: dolaşım sistemimize OPC‘s desteği, koyu yeşil elma, ıspanak, brokoli, biber, koyu sarı mango gibi sebze ve meyvelere öncelik verin. Meyveleri yemekten en az iki saat sonra tüketin.


- Kafeini az kullanın.


- Alkol kullanmayın ya da azaltın. Serbest radikal zararlarından koruyucu antioksidan OPC‘s ihtiva eden cilt dolaşımını koruyup destekleyen 1-2 bardak kırmızı şaraba izin var.


- Şekeri kesin ya da azaltın. Şekerlemelerden, tatlılardan uzak durun.


- Daha az kalori tüketin ve yağları azaltın. Düşük yağlı bir diyet, aerobik egzersiz kadar etkin bir selülit azaltıcısıdır. John Hopkins Üniversitesi‘nden Prof. Maria Simmson yüksek yağlı beslenmenin selülitin en önemli etkeni olduğunu belirtmektedir. Günlük toplam yağ tüketiminizi yağdan gelen kalorileri yüzde 25‘in altına indirerek sınırlayabilirsiniz. Bunun için kullandığınız besinlerin yağ muhtevalarını dikkatle inceleyin, etkilerini kontrol edin, yarım yağlı veya yağsız besinlere yönelin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp