Rahim Sarkması Belirtileri Nelerdir?

Rahim Sarkması Belirtileri Nelerdir? :

Rahim sarkması

Rahim sarkması cinsel organın olması gereken yerden aşağı doğru sünmesidir. Genelde sadece rahim sarkmıyor aynı zamanda idrar torbası ve kalın bağırsağın ucu da sarkıyor. Bu gibi sorunlarda tedavi olarak en son cerrahi müdahale yapılır. Cinsel hayatı etkiler durumda ise rahim sarkmasında estetik tercih edilmelidir.

Rahim sarkmasının sebepleri nelerdir?

Yaşlılık
Herhangi bir yaşta da olabilir.
Doğum yapmak
Çok doğum yapmak
İri bebek doğurmak
Ağır kaldırma
Kronik öksürük
Kabızlık nedeniyle sık ıkınma
Estrojen azalması
Yıllar içinde artan ıkınmalar
Şişmanlık
Alt destek yapılarını oluşturan kas ve bağların zayıflaması

Rahim sarkmasının belirtileri nelerdir?

Vajinadan ele gelen kitle Bel ağrısı Bağırsak hareketlerinde bozulma Kasıklarınızda, alt bölgenizde ağırlık, dolgunluk hissi İdrar yapmamada sorun veya idrar kaçırma Vajinadan bir şey dışarı çıkacakmış hissi Kitle üzerine oturuyormuş hisse Bütün belirtilerin, sabah az akşama ileri derecede rahatsızlık vermesi.

Rahim sarkmasında tanı testleri nelerdir?
Jinekolojik muayene gerektiği için kadın hastalıkları ve doğum bölümünde muayene olunmalıdır.
Doktor kaç hamilelik ve vajinal doğum geçirdiğinizi sorar.
Yatarak veya ayakta jinekolojik muayene yapılır.
Doktor muayene sırasında öksürmenizi veya ıkınmanızı ister.
Ultrason veya MR istenebilir.

Rahim sarkmasında komplikasyonlar
Ülser ( yara ),rahim sarkmasında rahim ağzı dokusunun hepsi dışarıda olacağı için vajinal ülsere 8 yara ) yol açar. Enfeksiyon gelişebilir.
İdrar torbası sarkması, vajina ön duvarına komşu olan idrar torbasının bombeleşmesidir. Bu durum oluşunca öksürme, hapşırma ve ağır kaldırma gibi işlemlerde karın basıncı artar ve vajina içinde bombeleşen idrar torbasını eliyle hissetmesine sebep olur.

Her hangi bir hastada bu uygun değilse laparoskopik olarak da bazı girişimler yapılabilir.

Böylece pelvik destek dokuları doğumdan önceki sağlıklı durumuna kavuşturulabilir. Rahmin vajinanın içine doğru düşmesi veya sarkması. Çok acı verir. Hastalığın sebepleri genellikle çok zor iş, ağır kaldırma ve fazla yürüme ve çocuk doğurduktan sonra yataktan çok erken kalkmadır.
 
Bebek bekleyen annelere loğusalıktan 6 hafta evvel Mavi ve Kara Kohoş verin. Bu iki bitkiyi alın ve Kara Kohoşu üç hafta boyunca alın ve son üç hafta da Mavi Kohoş alın. Bu daha kolay çocuk doğurmanızı sağlayacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp