Rahim Ağzında Kist

Rahim Ağzında Kist hakkında öncelikle bilinmesi gerekenler;

Rahim ağzında kist neden olur, rahim ağzında oluşan kistlerin belirtileri sonuçları ve tedavi yöntemleri nelerdir konu hakkında tüm merak edilenler ve bitkisel tedavi yolları ile ilgili detaylı bilgiler bu makalemizde yer almaktadır.

Naboth kisti denilen bu oluşumlar genelde rahim ağzında çok fazla sayıda olur ve de spekulum muayenesi denilen inceleme esnasında kistler görüntülenir.

Kist denildiği zaman kadınların aklına büyük kistler gelmemelidir, bu naboth kisti denilen oluşumlar bir ile beş milimetre arasında oluşan ve de dışarıdan bakıldığı zaman dudak uçuğuna benzer rahim ağzı kisti bulgulanır. Ayırıcı tanıda naboth kisti olduğu zaman mutlaka bir sinir testi yapılmalıdır. Eğer kolposkopi gerekiyor ise, kolposkopi rahim ağzının büyüteçle incelenmesidir, naboth kisti olan alanlarda şüpheli bir lezyon görülürse o bölgeden biyopsi almak gerekebilir. Biyopsi de kolposkopi esnasında çok basit bir şekilde hastaya hiç bir ağrı vermeden yapılan ve sonucu patalog tarafından incelendikten sonra beş ile yedi günü arasında alınan bir incelemedir.

Rahim ağzı kistleri nasıl olur

Rahim ağzının bir kaç tane amacı vardır. Bunlardan bir tanesi adet kanaması esnasında kanın dışarıya akmasını sağlamaktır. İkincisi ise hücrelerin rahim içerisine girişini denetlemektir. Bunun için rahim ağzında salgılar vardır. Bu salgıların içerisindeki maddeler içeriye girecek olan sperm, bakteri vb. gibi şeylerin denetlemesini sağlaması için hücreler vardır. Ve bu hücrelerin ürettiği bir salgı vardır. Buna rahim ağzı salgısı denir. O salgı bezlerinin ucu eğer herhangi bir nedene bağlı olarak tıkanırsa salgı dışarıya atılamayacak ama üretim devam edecek bu yüzden de rahim ağzında kistler oluşacaktır. Bunlara naboth kistleri adı verilir. Naboth kisti denmesinin nedeni bunu bulan kişinin adının naboth olmasıdır. Rahim ağzı kistlerinin oluşma mekanizması budur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp