Psikotik Depresyon

Psikotik depresyon nedir, psikotik depresyondan kurtulmak için yapılması gerekenler hakkında bilgiler bu makalemizde yer almaktadır.

Psikotik depresyon tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri nelerdir bitkilerle psikotik depresyon tedavisi nasıl olur? Konunun detayları için sayfamıza bakınmanız yeterli olacaktır...

Psikotik depresyon nedir?

sPikotik depresyondan kurtulmak için yapılması gerekenler hakkında bilgiler bu makalemizde yer almaktadır.

Psikotik depresyon tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri nelerdir bitkilerle psikotik depresyon belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Konunun detayları için sayfamıza bakınmanız yeterli olacaktır...

Stres-depresyon tedavisinde etkili %100 bitkisel ürünlerimizi görmek ve bilgi almak için tıklayınız...

Psikotik depresyon: 19. yüzyıl sonlarında ve 20. yüzyıl başlarında "psikotik depresyon" deyimi kullanılmaya başlanmıştır.

Psikotik kelimesi, yüksek ruhi fonksiyonlardaki bozukluğu ifade etmekteydi. Bu bozukluklar; a- Hafıza
b- Lisan ve konuşma,
c- Orientasyon "kişinin kendisinden,çevresinden, zamandan ve mekândan
haberli olması hali",
d- Duyusal idrakler, e- Düşünce, olarak belirlenmişti.

Bir depresyona psikotik depresyon diyebilmek için duygusallık kusuru ye¬terli görülmemekte ve yukarıda sayılan bu zihni görevlerin en azından birkaçı¬nın da bozulmuş olması şartı aranmaktaydı. Bugün bu sayılan zihni görevlerin bütününe kognitif fonksiyonlar adı verilmektedir. Kognitif görevlerin bozulmaya yüz tutmuş olması, olayın ciddiyetini ortaya koymakta ve bir zihni yıkımın var¬lığından söz edilmekteydi.

Freud ve arkadaşları psikozlarda gerçeklik fikrinin kaybolduğu "loss of re-ality testing" düşüncesinde idiler. Bireyin gerçeklik duygusunu algılaması ego adını verdiği iç benlik sisteminin bir göreviydi.

Kişide gerçeklik duyumunun bozulması veya kaybolması ile beraber bir seri hastalık belirtisi ortaya çıkar. Yukarıda adları sayılan yüksek ruhi fonksiyonlar bozulur ve yerlerini hatayı idrakler alır. Bunun sonucu olarak da şuur bulanıklı¬ğı, şaşkınlık, halusinasyon ve hezeyanlar ortaya çıkar. Sosyal ve kişisel işlev¬ler bozulur. Kişi günlük işlerini, mesleğini ve alışkanlıklarını sürdüremez olur. Psikotik kelimesi bu sayılanları bize anlattığı gibi psikoanalitik teoride "ego regression" ego gerilemesi karşılığı da kullanılır.

Psikotik depresyonlar oldukça nadir görülen hallerdir. Bütün depresyon has¬talarından ancak yüzde 10 kadarı halusinasyon ve hezeyanlar gösterir. Çok az bir kısmında ise "gerçeklik" fikri bozukluğu görülür.

Nörotik depresyon, reaktif depresyon: Pek çok araştırıcı bu iki deyimi aynı hastalığı belirlemek için kullanılır. Her ikisinde de sebebin sosyal ve çevresel streslerden oluştuğu kabul edilir.

Kişinin karakter yapısındaki olumsuzlukla¬rın kişinin çevresine uygun bir uyum yapmasına mani olduğu düşünülür. Bu sebeple nörotik veya reaktif depresyona "maladaptive personality pattem" uyum bozukluğu gösteren kişilik yapısına ait davranış biçimi de denilebilir. Diğer dep¬resyonlar klasik sınıflamalarda psikozlar yanında yer alırken nörotik depres¬yon nörozlar arasına konur.

# hezeyan ya da halüsinasyonların görüldüğü ağır bir depresyon şeklidir.ses duyma,hayal görme,akıldışı şüpheler gibi düşüncelerin olduğu depresyondur.gerçekleri değerlendirebilme bozukluğu söz konusudur.

# uykusuz gecelere bir de gündüz stresi eklenince, dayanılmaz bir hal alan depresyon şeklidir. yaklaşık 6 hafta klinik tedavisinden sonra en azından 2 yıl da hap tedavisi ile düzelme görülmeye başlar. ama bu tür depresyon yaşamış hastalar eskisinden daha çok sinirlenen bir yaşantıya bürünürler ve bu ömür boyu sürebilir. ama bu o kişiye hiçbirşey kaybettirmez.

Bu hastalığı yaşamış insanlar ilk başlarda hayatı boşverme, daha sonra ise sımsıkı sarılma eylemi gösterirler. geçmişten daha çok değer vermeye başladıkları kişileri bir ömür boyunca hiç birşeye değişmez ve aşırı sinirlenmeleri (eskisinden daha hızlı daha agresif) bundan dolayıdır. çünkü bu tür hastaların bir şey kaybetmeye tahammülü yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp