Parmak Arası Kaşıntı

Parmak Arası Kaşıntı :

Bebeklerde ayak terlemesinin nedenlerini öğrenmek için aşağıdaki makalemize göz atabilirsiniz. Zamanında doğan bebeklerde ilk üç gün içinde ısı dengesinin sağlanmasına yönelik işlemler başlar.

• Terleme ilk olarak alında başlar ve daha sonra gövde ve ekstremitelerde ortaya çıkar. Preterm bebeklerde yaşamın ilk günlerinde ısıya karşı terleme görülmez.

• Deri vücudun ısısını kontrol etmede yardımcı olur. Çok küçük çocuklarda, aşırı sıcak ya da soğukla başa çıkmada ısı kontrolü daha zordur.

• Üşümemesi için ne kadar giydireceğinize gelince; yetişkinlere göre bir kat fazla giysi giydirilmesi, uykusu sırasında üzerinin örtülmesi yeterlidir.

• Çok küçük bebeklerde el ve Parmak Arası Kaşıntı

Parmak Arası Kaşıntı hakkında genel bilgiler;

Parmak arası kaşıntı kişiyi oldukşa rahatsız eden bir durumdur. şiddetli olduğunda uykusuzluğa, gerginliğe ve depresyona neden olabilir. Parmak arası kaşıntının gerçek nedeni şuan tıpta dahi bilinmemektedir. Parmaklarda oluşan kaşıntı hakkında tüm merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır... ınsanı rahatsız eden, hatta uykudan bile uyandırabilen, deriyi el veya tırnakla kazımak isteğine kaşıntı veya tıp dilinde pruritus denir.

Çoğu kez deri hastalıklarına bağlı olarak meydana gelen kaşıntılarda deride lezyon denilen bir dış belirti vardır. Bazı deri hastalıklarında ise kaşıntı olmaz. Kaşıntılı deri hastalıklarının başında uyuz parazitinin yaptığı ve en çok parmak araları, bileğin ön yüzü ve karında siilon şeklinde izleri görülen bulaşıcı hastalık gelir. Bitlenmede de en çok omuzlarda olmak üzere gece günaüz kaşıntı vardır. Alerjik kaşıntılar toksik dermit, kontakt dermit veya ürtiker gibi deri belirtisi meydana getirirler. Barsak parazitleri özellikle çocuklarda burun kaşıntısı yapar.

Hodgkin hastalığında, kan kanserlerinde ve bazı mantar hastalıklarında da başlangıçta kaşıntı vardır. Urtiker (kurdeşen), kaşıntı yapan alerjik deri hastalıklarının tipik belirtisidir. Bir bakteriye, yiyeceğe, ilaca, sıcak veya soğuğa alerjisi olanlarda görülür. Bölgesel olarak kızartı, kabarıklık ve kaşıntı vardır. Strofulus, Nenen planus, psoriasis gibi deri hastalıkları da kaşıntılı olarak seyrederler.

Deride belirti olmadan meydana gelen endojen kaşıntılar en çok üremi, diyabet, ikter gibi hastalıklarda görülmektedir. Lokal kaşıntılar anüste, vulvada, kulakta, gözde, burunda çeşitli nedenlerden (kir, akıntı, iltihap, nörodermatit, parazit) meydana gelmektedir. Psikojenik sebeple de kaşıntı olur ve kaşındıkça lokal nörodermatit ve ödem gelişir. Tedavi nedene göre yapılır. Endojen kaşıntılarda en çok antihistaminikii ilaçlar kullanılmaktadır.ayaklar soğukta mavi benekli bir görünüm alabilir. Bu önemli bir sorun değildir. Ancak, soğukta el ve ayakları örtmek bu durumu önleyecektir.

• Giyimli olduğu halde elleri soğuksa üşüyor olabilir, kolayca terliyorsa fazla giydirilmiş olabilir. Koltuk altından derece ile ölçülen vücut ısısı 36-36.5°C ise üşümüyor demektir.

• Bebeğinize kundak yapmayınız. Kundak doğumda normal olan bebeğin kalçasında çıkıklığa yol açabilir. Bunun yerine bebeğinize onlar için yapılmış zıbın, tulum, pijama şeklinde giysileri giydiriniz. Bazen bebeklerin kaburga kemiklerinin batmaması için göğüs çevresine sıkı sıkıya bir sargı yaparlar. Bunu da yapmayınız, bu sargılar bebeğinizin nefes alıp vermesini güçleştirir. Bebeğiniz için çarşıdan aldığınız giysileri paketini ilk siz açsanız bile yıkamadan giydirmeyiniz. Pamuklu, yumuşak dikişli, rahat ve kolay yıkanıp ütülenebilen, tüylü olmayan kumaşlardan yapılan bebek giysilerini ve battaniyelerini tercih ediniz. Bebeğinizin giysi ve battaniyelerini, havlu ve nevresimlerini sabun veya sabun tozu ile yıkayınız ve ütüleyiniz. Çamaşır makinesinin son durulama işleminde suya herhangi bir kimyasal madde ilave etmek gerekmez.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp