Parkinson Cerrahisi

Parkinson Cerrahisi,parkinson hastalığının tedavisine yardımcı olan bitkisel yöntemler hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Parkinson hastalığının bitkisel tedavi yöntemleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki makalemize göz atmanızı tavsiye ederiz.
Parkinson Hastalığında Cerrahi Tedaviler
Parkinson Hastalığı tedavisi için yapılan cerrahi girişimler ilk geliştirildiği dönemden bu yana 50 yılı aşkın zamandır uzun bir yol kat etmiştir. Bu cerrahi tedavilerin en yeni biçimi olan beyin pili (derin beyin stimülasyonu - DBS) uygulaması 1990‘larda geliştirilmiş olup günümüzde uygun hastalarda standart bir tedavi olarak uygulanmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 30 bin hastada beyin pili bulunmaktadır.
Beyin Pili Nedir?
Beyin pili cerrahisi sırasında elektrotlar hedeflenen beyin bölgesine MR ve nörofizyolojik haritalama yöntemleri kullanılarak yerleştirilir. Uyarı jeneratörü veya IPG olarak adlandırılan bir cihaz (kalp pili benzeri), motor fonksiyon ile ilişkili bir beyin bölgesine elektriksel uyarı sağlamak amacıyla köprücük kemiği altına yerleştirilir. Cerrahi uygulanan hastalara bataryayı kontrol eden ve cihazı açıp kapatan bir kontrol aleti verilir. Bir IPG bataryasının ömrü 3 - 5 yıldır ve lokal anestezi altında kolayca değiştirilebilir.
Beyin Pili Benim için Uygun mudur?
Beyin pili, levodopa isimli ilacın geliştirilmesinden bu yana, tedavideki en önemli gelişme olmasına rağmen, her Parkinson hastası için uygun değildir. En etkili olduğu hastalar maluliyete neden olan titremesi, doz sonu kötüleşmeleri ve ilaca bağlı diskinezileri olanlardır.
Beyin pili tedavisi Parkinson Hastalığı için çare veya iyileştirici değildir, ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaz. Tüm beyin ameliyatlarında olduğu gibi, beyin pili cerrahisi de düşük oranda enfeksiyon, inme veya kanama riski taşır. Az sayıda Parkinson hastası bu cerrahi sonrasında bilişsel (zihinsel) yeteneklerinde kayıp yaşamışlardır. Bir çok hasta içinse dramatik olarak bazı belirtileri düzelterek yaşam kalitesini arttırır. Araştırmalarda sağlanan faydanın en az 5 yıl sürdüğü gösterilmiştir.
Bu cerrahi tedaviyi düşünen Parkinson hastalarının işlemler hakkında iyi bilgilendirilmesi ve beklentilerinin gerçekçi olması çok önemlidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp