Parkinson Hastalığının Bitkisel Tedavisi

Parkinson Hastalığının Bitkisel Tedavisi Hakkında Genel Bilgiler

Parkinson hastalığının bitkisel tedavisi;parkinson hastalığının bitkisel tedavisi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası için aşağıda sizin için hazırladığımız yazımızı okuyabilirsiniz...

EL TİTREMESİ

Titremeler kasların arka arkaya kasılma ve gevşemesi sonucu olan,ritmik,istemsiz hareketlerdir.Bir miktar titreme herkeste olabilir.Bu kadarı normaldir.Mesela kollarımızı ileri uzattığımızda hafif titreme görülür.Bu tamamen fizyolojik,yani normaldir ve kasların sürekli sinirler tarafından kontrol edildiğine işaret eder.Bu tür titremeler genellikle zor fark edilir.

Bazı faktörler normal bir titremeyi daha belirgin hale getirebilir.Stres,heyecen,yorgunluk,alkol alımının kesilmesi ve bazı ilaçlar(astım ilaçları gibi) bunu yapabilir.Fazla çalışan bir guatr veya fazla kafein alımı da titremeleri arttırır.

Anormal sayılan titremeler.Bir kaç türü vardır ve hızına,şekline,sıklığına ,oluş nedenine ve istirahat veya hareketle ortaya çıkmasına bağlı olarak sınıflandırılır.Hareketsizken olanlara istirahat titremesi,hareketle başlayanlara aksiyon titremesi denir.Bu da iki şekilde olur;ya bir hedefe doğru hareket ederken,ya da eli kolu bir pozisyonda sabit tutarken.

İstirahat titremeleri.Yavaş ve kabadır,hareket etmekle kaybolur.Sosyal bir sorun olabilir ancak günlük faaliyetleri engellemez.Mesela su içerken olmaz.En sık Parkinson hastalığında veya bazı ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkar.

Bir hedefe doğru hareketlenirken olan titreme. Bir düğmeye basmaya çalışırken veya bir eşyayı almaya çalışırken başlar ve bu nedenle kişi hedefi tutturamaz.Genellikle beyin hasarları ile ilgilidir.Multiple skleroz,inme,alkolizm de görülür.

Pozisyona bağlı titreme.Kollar sabit bir pozisyonda tutulduğunda veya ileri doğru uzatıldığında olur.Genellikle hastalık değildir,ancak zehirli guatr veya bazı ilaçlar nedeniyle de olabilir.

Titreme Ne Zaman Başlar :

Esansiyel titreme.Genellikle erişkin yaşta olmakla birlikte her yaşta başlayabilir.Yaşlandıkça artar.Hızlıca ve ince hareketlerdir.Bazen ailevi de olabilir.Nedeni bilinmemekle birlikte,iyi huyludur ve ciddi bir hastalığa işaret etmez.Eller,baş ve hatta seste bile olabilir.Baş sallanır,ses titrer.Yorgunluk,stres,kafein bunu da arttırırken,alkol alımı azaltabilir.Hafif haliyle kalıcı olur ama sosyal bir sorun olarak hissedilebilir veya el işlerinde zorlanmaya neden olabilir.

Teşhis yöntemleri.Bariz bir titreme ortaya çıktığında bir nöroloji uzmanına görünmelidir.Ne tür olduğu doktorunuz tarafından kolayca gözlemlenir.Kan testleri ve tomografi veya MR gibi ileri tetkikler istenebilir.

Nasıl tedavi edilir.Hafif titremeler için tedavi gerekmez.Ancak sorun yaşanmaya başlanırsa bazı basit önlemler işe yarar.Eşyalar sıkıca ve vücuda bitişik tutulmalıdır,bu düşürmeyi engeller.Rahatsız vücut ve kol pozisyonlarından kaçınmalıdır.Titremeleri çok olanlar için özel dizayn edilmiş eşyalar kullanılabilir.Maalesef bir kısmı yurt dışından temin edilmelidir.Bunlara örnek olarak,özel bıçaklar ve mutfak eşyaları,kamışlar,düğme ilikleyiciler,fermuar ve çekicekler sayılabilir.Parkinson ve guatrın tedavisi,alkolün azaltılması ve doktorunuzun vereceği bazı ilaçlar işe yarayacaktır.Son olarak,sadece bazı özelleşmiş merkezler tarafından uygulanan,derin beyin uyarılmasından da bahsetmeliyim.Yukarıda anlattıklarım ve ilaçlar fayda etmez ise bu teknik denenebilir.

Tedavisi Bulundu mu ?

Tıpta henüz çaresi bulunamayan "Parkinson" hastalığına yakalanan İzmirli İnşaat Yüksek Mühendisi Taner Arda, hastalığını bakla yaprağı yiyerek yendiğini söyledi. Yediği bakla yaprağı ile sağlına kavuştuğunu belirten parkinson hastası, evindeki saksılarda bile bakla yetiştiriyor.

Dünyada aralarında Muhammed Ali, Michel J. Fox gibi ünlülerin de bulunduğu 2 milyon parkinson hastasından biri olan 66 yaşındaki İzmirli İnşaat Yüksek Mühendisi Taner Arda, 14 yıldır mücadele ettiği parkinson hastalığını saksıda yetiştirdiği bakla sebzesinin yaprağını yiyerek yendi. Yediği bakla yaprağından sonra hastalığının durması üzerine İzmirli parkinson hastası, Kemalpaşa'da bulunan 43 dönüm arazisinin 20 dönümüne bakla ektirdi. Gittiği bütün uzun seyahatlerde saklama kabı içersinde yanında bakla yaprağı taşıdığını belirten Arda, tüm parkinson hastalarına bakla yaprağı yemelerini tavsiye ediyor. İnşaat mühendisliğinin yanı sıra resim ve heykel sanatçısı olan Arda, 14 yıldır parkinson tedavisi gördüğünü ve hastalığının ileri dereceye kadar ulaştığını söyledi. Bundan 2 yıl önce tedavisi sırasında hastanede tanıştığı bir hasta yakını tarafından bakla yaprağının parkinson hastalığına iyi geldiğini öğrendiğini kaydeden Arda, tavsiye üzerine bakla yemeye başladığını ifade etti.

4 YILDIR BAKLA YAPRAĞI YİYOR

İlk başlarda bir faydasını göremediğini belirten Arda, "Hastalığıma iyi gelecek tavsiyesi üzerine bakla yemeye başladım. Fakat bakla sebzesini yememe rağmen ilk başlarda bir fayda göremedim. Bu zaman zarfında yemeğinin yanı sıra, tohumunu, kökünü ve tanesini yemeye başladım. Ama yinede bir sonuç alamadım. Sonra bir süre baklaya ara verdim. Tekrardan bir arkadaşımın yaprağını yemeyi dene tavsiyesi üzerine, bakla yaprağı yemeye başladım. Son 4 aydır yediğim bakla yaprağı sayesinde, titremem ve ağrılarım durmaya başladı. Ben de her ilaç alışımın ardından taze bakla yaprağı yiyerek sağlığıma kavuştum" dedi.

Parkinson tedavisini halen devam ettiğini belirten Arda, şunları söyledi:
"Öncelikle hayata tutunarak, inanç içersinde mücadele etmek gerekiyor. Ben her gün düzenli bir şekilde ilaçlarımı alırım. Bunun yanında, resim ve heykel çalışırım. Bu çalışmalarım ile hayatla daha barışık oluyorum. 3 saat arayla günde 5 defa aldığım ilacın ardından bakla yaprağı yiyorum. Bu şekilde de hastalığımın verdiği rahatsızlıktan uzak bir şekilde günlük yaşamımı devam ettiriyorum. Şu anda evimin bahçesinde ve balkonunda ki saksılar içersinde bakla yetiştiriyorum. İhtiyaç duydukça saksıdaki bakla yapraklarını kopararak yiyorum."
Kendisi gibi parkinson hastası olanlara bakla yaprağı yemelerini tavsiye eden Arda, "Parkinson hastalarının muhakkak bakla yaprağı yemelerini tavsiye ediyorum. Yalnız, baklayı yoğurtla yememeleri gerekiyor. Hatta her mevsim bulunamayan bakla sebzesini arazim içersindeki 20 dönüme ektirdim. İsteyenler ücretsiz olarak buradan bakla ve yaprağını alabilirler" diye konuştu.

Taner Arda'nın 40 yıllık hayat arkadaşı Betül Arda (58) ise eşinin hastalığından dolayı elbiselerini dahi giyemeyecek bir durumda olduğu sırada bakla yaprağı yemeye başladığını dile getirerek, "Eşimin hastalığından dolayı kendisinde aşırı derecede titreme ve kasılmalar oluyordu. İlaçlarını kullanmasına rağmen kısmen kesilse de bunlar devam etti. Fakat bakla sebzesinin yaprağını yemeye başladığından bu yana inanılmaz bir şekilde hepsi son buldu" şeklinde konuştu.

Yorumlar

  • Vef*
    7 yıl önce
    surekli kendimi yorgun hissediyorum. hic bisey yapmak istemiyorum. cabuk yoruluyorum. biraz uyuyunca yorgunluk geciyor
  • Yas****
    6 yıl önce
    Vicudum bitkin derecede cok ygun yuruyemim zlanim ellerim tutmu halsizim asiri napmam gereki.....
    • Şifalı Bitkilerim
      5 yıl önce
      Ginseng kapsülü bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini arttırır. Vücuda ve kalbe kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. Zihni açar ve hafızayı kuvvetlendirir. Erkeklerde cinsel gücü ve sperm sayısını arttırmaya yardımcı bitkisel gıda takviyesidir. Lütfen detaylı bilgi için linki tıklayınız. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp