Östrojen Hormonu Yüksekliği

Östrojen Hormonu Yüksekliği :

Östrojen hormonu kadınlar için önemli bir hormondur. Adet döngüsü gibi bazı kadınsal döngülerin işleyişi sağlar. Üreme yaşında kadınlarda daha fazla bulunmakla birlikte erkeklerde de bulunduğunu söylemek gerekir.

Göğüs kadınlar için cinsiyet belirtilerinden biridir. Göğüs olgunlaşmasını sağlar. Adet döngüsü ile ilgili olarak endometrium kalınlaşmasına yardımcı olur. FSH hormonunu ve LH hormonu üretiminde yarar sağlar.

FSH hormonu folikül uyarıcı bir hormondur. Yumurtlama sırasında östrojen hormonun artmasını sağlayan hormonda LH hormonudur. Östrojen hormonu takviyeleri yapılabilmektedir.

Östrojen Hormonunun Görevleri:

Hipofiz bezi kızlarda ergenlik başlangıcında FSH ve LH hormonlarını salgılar. Bu da yumurtalıkları uyarır ve östrojen hormonu salgılanmış olur. Östrojen sayesinde ergenlikte olan kızların boylarında hızlı bir uzama görülür. Genital bölgede kıllanma başlar.

Kalça bölgesinde ki yağ hücreleri hareketlenerek yağ üretmeye başlar. Meme büyümesi ve meme başındaki renk koyulaşması başlar. Vücut hatlarında ovalleşme görülür. Yumurtalıklarda hacimce büyüme olur bunun yanında rahmin içi ve dışı kalınlaşır.

Vajina da boyca uzama olmaktadır bunun yanında kayganlaştırıcı özellik sağlayan mukus salgılanır. Ergenlik bu şekilde başlar ve bu değişimler adet kanaması olunca yerli yerine oturur. Boy büyümesi adet kanamaları ile durur.

Östrojen ile birlikte progesteron dediğimiz bir hormonda çalışmaya başlar. Bu çalışma bir uyum çalışmasıdır. Öyle ki iki kanama arsındaki süreci düşünürsek kanama sonrasındaki ilk hafta östrojen rahmi ve yumurtalıkları kanama için hazırlar. Sonraki dönemde progesteron hormonu rahim salgılarını fazlalaştırır. Döllenme halinde hamileliğe, döllenme dışında kanamaya yardımcı olur.

Östrojen Fazlalığı:

Östrojenin fazla salgılanması yumurtalıklarla ilgili sorunda ortaya çıkmaktadır. Polikistik over hastalığında aylık kanama görülmez ve kısırlık mevcuttur. Alt beden büyümeye başlar ve armut tipi kilo alımı başlar. Fazla östrojen mevcut kanser hücrelerini uyarmaktadır. Meme ve rahim kanseri riski artmaktadır. Yağ dokusu miktarı gittikçe artar. Su ve tuzun tutulması sağlanır. Oval bir yüz şekli oluşur ve ödem başlar. Bacak damarlarında kalınlaşma gözlenir. Akciğerde pıhtı oluşmasına ve safra kesesinde taş oluşmasına neden olur. Bunun dışında tansiyon yüksekliği oluşur.

Yorumlar

  • Yas**** Ara*
    7 yıl önce
    Östrojen yüksekliği var menopoza girdim östrojeni düşürmek için ne yapabilirim
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Östrojen fazlalığı kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de görülen bir durumdur. En sık yumurtalık faaliyetlerinin bozulması sonucu gelişir. Polikistik over hastalığı dediğimiz sendromda düzenli aylık yumurtlama yoktur ve kısırlık vardır. Tedavisinde endike özel bitki bileşenleri için linki inceleyebilirsiniz. Geçmiş olsun. Bilgi Hattı: 0224 234 5678

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp