Orta Kulak Kireçlenmesi Nedeni

Orta Kulak Kireçlenmesi Nedeni

Hastalığın nedeni tam olarak anlaşılamamasına rağmen genetik yatkınlık olduğu ve ebeveynden çocuğa geçebileceği ifade edilebilir. Ailesinde hastalık olanlarda daha çok görülmektedir. Ortalama olarak bir insanın ebeveyni bu hastalığa sahipse hastalığın gelişmesi yüzde yirmi beştir. İki ebeveynde hastalığa sahipse bu oran yüzde ellidir. Araştırmalar orta yaşlı kadınların daha fazla risk altında olduğunu göstermektedir. Bazı araştırmalar hastalığın hamileliğe bağlı horman değişikliği ilişkisinden de bahsetmektedir. Kesin neden bilinememekle birlikte enfeksiyonlarla bağlantı da kurulmaktadır (kızamık ve otoskleroz gibi).

Belirtileri

Kulaklardan birinde veya her ikisinde ağır ilerleyen işitme kaybı - Kulak çınlaması - Baş dönmesi

Orta kulak kireçlenmesinin (otoskleroz) temel belirtisi, yavaşça ilerleyen işitme kaybıdır. Tek kulağı ya da her iki kulağı birden etkileyebilir. İşitme kaybı hafif veya ağır olabilir.

Genellikle 20 yaş civarında başlamasına rağmen, 15- 45 yaş aralığında herhangi bir zamanda olabilir. Hastaların yüzde yetmiş beşinde orta kulak kireçlenmesi (otoskleroz) ile gelişen kulak çınlaması (tinnitus) şikayeti vardır. Hastaların yüzde yirmi beşi ile otuzunda denge problemleri, baş dönmesi, titreme ve diğer devinimsel algı problemleri oluşabilir. Hastalık kadınları, erkeklerden iki kat daha fazla etkilemektedir. Orta kulak kireçlenmesi (otoskleroz) rahatsızlığı olan kadınların işitme kaybı yüzdesi, hamilelik sırasında artmaktadır.

Yorumlar

  • Fat** ERD*****
    6 yıl önce
    Merhaba 33 yaşında bir öğretmenim yaklaşık 6 aydır devam eden kulak çınlaması ve duymada azalma var bir çok tetkik yapıldı emar,tomografi işitme testleri gibi.İşitme testlerinde duymanın giderek azaldığı görüldü.Dokt kulak kireçlenmesi olduğunu ve ameliyat yapılması gerektiğini söyledi.Ameliyat olmadan kireçlenme bitkisel tedavi ile çözülmez mi?Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Kulak çınlaması, yaş ve cinsiyet gözetmeksizin toplumun yüzde 10-15’inde görülüyor. Sürekliliği halinde uykusuzluk, sinirlilik, huzursuzluk ve bazı klinik depresyonlara neden olabilen, bir rahatsızlıktıt. bizdeki bitkisel ürünler için linki tıklayınız. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp