Nikotin Krizi

Nikotin Krizi

Nikotin Krizi ve merak ettikleriniz

Nikotin Krizi?Sorusuna yanıt olarak Nikotin Attırıcı bitkisel tedavi yöntemi ve Nikotin Attırıcı bitkisel tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Sonunda sigarayı bırakmaya karar verdiğimizde, aklımızdaki ilk şeylerden biri, sigara krizleriyle nasıl başa çıkacağımızdır. Bunun için iyi bir neden var - nikotin dünyadaki en çok bağımlılık yapan maddelerden biridir. Kokain ve eroinden bile daha fazla! Kimyasal bağımlılığından da ötesinde, psikolojik bağımlılık vardır. Bunun nedeni, edindiğimiz streste sigarayı bir (sahte) rahatlatıcı olarak alma alışkanlığımızdır.

Bugün, sigarayı bırakmak için herzamankinden fazla ürün mevcut. Krizler bırakma yolundaki en büyük engeliniz olduğu için, bu ürünlerin büyük kısmının buna odaklanması da doğal. Ne yazık ki, çoğu tasarımdan kaybediyor - bazen durumu daha da kötüleştiriyorlar. Sigara krizindeki iki anahtar içerik şunlardır:

Nikotin Bağımlılığı ve Kimyasal Bağlılık

Bıraktığımızda karşılaştığımız ilk sorun nikotin kıtlığıdır. Son sigaramızdan 15 dakika sonra kanımızdaki nikotin seviyesi düşmeye başlar ve tekrar krize doğru gideriz. 40 dakika sonra, beynimizdeki nikotin seviyesi tamamen sıfırlanır. Çoğumuzun neden sigarasız 1 saat dayandığını da açıklıyor.

Bıraktığımızda, kriz ve belirtiler 3 gün boyunca kademeli bir şekilde artar. Daha sonra 2 haftadan 1 aya kadar sabit kalır.

Nikotin yokluğunun belirtileri şunlardır:

Yoğun sigara isteği (açık)

Endişe

Rahatsızlık ve benzer yoğun duygular

Başağrısı ve mide bulantısı

Uyuma ve konsantrasyon güçlüğü

İştah artışı ( Kan şekerinin değişmesine bağlı olarak )

Psikolojik Bağımlılık

Çok daha karmaşık bir problem ve birçok sigarayı bırakma yardımlarının yaklaşımlarında başarısız olduğu nokta. Bu, 10 yıldan uzun süredir sigara içmeyen birinin bir sigara yakıp ardarda içmesinin nedenidir. Sorun, stresi azaltmak için birşeye duygusal bağlılıktır.

Gençliğimizde, bir çoğumuz bir çeşit baskı altındayken sigaraya başlamışızdır. Havalıydı, yakışıyordu, olgun gösteriyordu. Zaman geçtikçe ve hayat devam ettikçe, stresle ve sorunlarımızla bir sigara yakarak başetmeyi “öğrendik”. Sigaradan bir nefes çektiğimizdeki ani rahatlama hissi, hiçbirşey yapamayacağımız sorunlarımızla ilgili bizi daha iyi hissettirdiğini düşünmemiz için beynimizi kandırdı. Yılların alışkanlığı, nörolojik ağımızda çok güçlü duygusal ve fiziksel anılar oluşturur. Bunları hiçbir zaman unutamayız ama zaman geçtikçe silikleşirler.

Birçoğumuz psikolojik bağımlılığı nikotinden daha güçlü buluruz. Kimyasal bağımlılıkla kendimizi bir şekilde kısıtlayarak başa çıkabiliriz. Ama kendimizi daha iyi hissetmek istediğimizde bir sigara yakmayı unutmak çok daha zordur - özellikle ağır depresyon ve yaşam stresi geçiriyorsak.

Bu yüzden sigarayı başarılı bir şekilde bırakmak için, sigara içmedeki bütün faktörleri hesaba katmak gerekira

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp