mide yanması reflü ne iyi gelir

Mide Yanması Reflü

Mide Yanması Ve Reflü Hakkında Genel Bilgiler

Mide Yanması Reflü ,Mide Yanması,Mide Yanması Sebepleri,Mide Yanması Sonuçları, Mide Yanmasının Belirtileri,Mide Yanması Hakkında Merak Ettikleriniz ve Daha Fazlasını Görmek İçin Aşağıda Sizin İçin Hazırlanmış Olan Makaleyi Okuyabilirsiniz.Aynı Zamanda Makalede Mide Yanmasını Gidermede Kullanılan Doğal Ürünlere Ulaşmanız İçin Linkler Verilmiştir.Linklere Tıklayıp Doğal Ürünlere Ulaşabilirsiniz.

Mide Yanması Nedir?

Mide yanması: Mide asidinin yemek borusuna doğru kaçak yapması sonucu yemek borusundan gırtlağa doğru oluşan yanma, ekşime hissidir.20 ile 50 yaş arasında birçok insanda görülen çok yaygın bir rahatsızlık. Midede yanma hissi yemekten önce, yemek sırasında ya da yemekten 2-3 saat sonra hissediliyor. Besinler, sindirim işlevinin bir gereği olarak midede ilk değişikliklere uğrayarak bağırsaklara gönderilmek için hazırlanıyor. Mide bu işlevi yerine getirirken iç yüzeyini kaplayan zarın altındaki salgı hücrelerini, besinlerin gerekli değişimini sağlamak üzere uyarıyor. Bu sırada oluşan bir dengesizlik, aşırı asit ortamına ve midenin kendini koruyamamasına yol açarak yanma hissine neden oluyor.Büyüklerimiz midede yanma hissi duydukları zaman hemen bir lokma ekmek içi çiğnermiş. Ekmek içinin değil ama ağıza birşey atmanın doğru bir yöntem olduğunu belirten günümüz doktorları da az ama sık yemeyi öneriyorlar. Öğünleri küçülterek sık sık yemenin şikayetleri azaltacağını söylüyorlar.

Mide Yanması Ve Reflü

Dr. Hasan İnsel Mide yanması denen olay yemek borusu ile mideyi ayıran halka biçimindeki kasın görevini yeterince yapamamasının sonucudur. Bu kas yediklerimizin mideye geçmesinden sonra kapanan bir valf gibi çalışır. Böylece midedekiler midede kalır ve yukarı çıkamaz. Şayet bu kas zayıf ya da gevşek ise yemek ve mide özsuları yemek borusundan yukarı doğru geçerek ağzınızda genellikle son yediğiniz yemeği anımsatan hoş olmayan bir acı asit tadı bırakır ve göğüs kemiğinizin ardında bir yanma hissine de neden olabilir. Asit reflüsü veya reflü mide yanmasının tıptaki adıdır.Reflü geriye doğru akmak demektir. Reflü hastalığından daha önceki yazılarımda bahsetmiştim, bugün anlatmak istediğim sadece arada sırada olan mide yanmaları.Hemen herkes hayatında en az bir ya da birkaç defa bu şikayeti yaşamıştır dersek abartmış olmayız. Hatta yapılan araştırmalar beş kişiden birinin haftada en az bir defa mide yanması yaşadığını gösteriyor.

Gece yemekleri sakıncalı
Şimdi gelelim mide yanmasının en sık rastlanan tetikçilerine… Bunlar kişiden kişiye değişir, ama yağlı yiyecekler, büyük porsiyonlar ve gece geç vakit yenen yemekler mide yanmasının ilk sıralarda yer alan suçlular olduğu biliniyor.Çok yedikten sonra mide yanması sık rastlanan bir şikâyet. Dolu bir mide gerilince yukarıda sözünü ettiğimiz büzücü kas üzerindeki basınç artıyor, kas gevşiyor ve midedeki asit yanlış yöne (yemek borusuna) doğru kaçıyor. Burada yemeğin türü çok önemli değil, miktarının fazla olması mide yanmasını başlatıyor. Ancak mide yanmalarınız oluyorsa yağlı gıdalardan uzak durmanız gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunların hem sindirimleri güç (midede daha uzun süre kalıyorlar) hem de mide özsularının asitliğini artırarak sindirim sisteminizi tahriş ediyorlar. Yemek borusu alt ucu kasının da tembelleşmesine ve gevşemesine neden oluyorlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp