Mide Yanması Vikipedi

Mide Yanması Vikipedi

Mide Yanması Vikipedi Sonuçları Hakkında Genel Bilgiler

Mide Yanması Vikipedi sonuçları,Mide Yanması,Mide Yanması Sebepleri,Mide Yanması Sonuçları, Mide Yanmasının Belirtileri,Mide Yanması Hakkında Merak Ettikleriniz ve Daha Fazlasını Görmek İçin Aşağıda Sizin İçin Hazırlanmış Olan Makaleyi Okuyabilirsiniz.Aynı Zamanda Makalede Mide Yanmasını Gidermede Kullanılan Doğal Ürünlere Ulaşmanız İçin Linkler Verilmiştir.Linklere Tıklayıp Doğal Ürünlere Ulaşabilirsiniz.

Mide yanmasının tedavisinde kullanılan ilaçlara geçmeden önce, mide yanmasının ne olduğunu öğrenelim...

Mide Yanması Nedir?

Mide yanması: Mide asidinin yemek borusuna doğru kaçak yapması sonucu yemek borusundan gırtlağa doğru oluşan yanma, ekşime hissidir.20 ile 50 yaş arasında birçok insanda görülen çok yaygın bir rahatsızlık. Midede yanma hissi yemekten önce, yemek sırasında ya da yemekten 2-3 saat sonra hissediliyor. Besinler, sindirim işlevinin bir gereği olarak midede ilk değişikliklere uğrayarak bağırsaklara gönderilmek için hazırlanıyor. Mide bu işlevi yerine getirirken iç yüzeyini kaplayan zarın altındaki salgı hücrelerini, besinlerin gerekli değişimini sağlamak üzere uyarıyor. Bu sırada oluşan bir dengesizlik, aşırı asit ortamına ve midenin kendini koruyamamasına yol açarak yanma hissine neden oluyor.Büyüklerimiz midede yanma hissi duydukları zaman hemen bir lokma ekmek içi çiğnermiş. Ekmek içinin değil ama ağıza birşey atmanın doğru bir yöntem olduğunu belirten günümüz doktorları da az ama sık yemeyi öneriyorlar. Öğünleri küçülterek sık sık yemenin şikayetleri azaltacağını söylüyorlar.

Mide Yanması İle İlgili Vikipedi de Geçen Bilgiler Şöyledir;

Antiasitler, yüksek asit salgısı ile kendini gösteren mide rahatsızlıklarının (mide yanması, ekşime, şişkinlik, hazımsızlık), dispepsi, gastrit, mide ve duodenum ülserleri, reflü gibi hastalıklarda, bulguya yönelik sağaltımda kullanılan ilaçlardır. Alkali (Bazik) maddeler içerirler.

Bazı antiasit ilaçlarda kullanılan aktif maddeler:

- Alüminyum hidroksit
- Magnezyum hidroksit
- Alüminyum karbonat
- Kalsiyum karbonat
- Sodyum bikarbonat
- Hydrotalcite

Sodyum bikarbonat ya da soda kimyasal formulü NaHCO3 olan bir kimyasal bileşiktir. Sodyum tuzlarından birisidir. Antiasit özelliği vardır. Kabartma tozu olarak da kullanılır. Suda çözünür. Beyaz katı kristal tozdur. Sodyum karbonat'ı andıran hafif alkali tadı vardır. Salin solüsyonu bileşiminde de kullanılır.

Karbonat mide yanması için de kullanılır. Mide yanması, midenin gereginden fazla mide asiti salgılamasından kaynaklanır. Mide asitini azaltmak amacıyla anti asit olarak verildiğinde genel olarak vücudun fazla asidini yok eder. Karbonat asitle tepkimeye girerek midenin pH degerini artırır (yani asitligi azaltır). Tepkimede oluşan CO2 gazından dolayı geğirme olur. Bir çay kaşığının ucuyla aldığınız karbonatı bir bardak suyla yuttuğunuzda mide yanmasına karşı ilaç görevi görür. Mide ülseri olan kimseler karbonatı çok kullanırlarsa da her zaman doğru değildir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp