Mide Kurdu İlacı

" Mide kurdu ilacı hakkında bilgiler. "

Mide kurdu ilacı hakkında bilgiler bu makalede yer almaktadır. Mide kurdu ilacı ile ilgili tüm açıklamaları bu makalede inceleyebilirsiniz...

*Dışkıda tenya parçalarına rastlanması
*Baş dönmesi, karın ağrısı, kusma, ishal ve devamlı açlık duygusu

Kıl Kurdu Nedir

Kıl kurdu, ip şeklinde dişileri 10, erkekleri 3 mm boyunda olan nematodlar grubundan bir bağırsak parazitidir. İnsana özgü bir parazit olan kıl kurdunun ara konağı yoktur. İnsan kalın bağırsağında, özellikle çekum ve rektum bölgesinde, nadiren ince bağırsağın son kısımlarında yaşar ve enterobiosise neden olur.

Kıl Kurdu Neden Olur

Kıl kurdu insandan insana ya da otoenfeksiyonla bulaşır. Alınan dişi ve erkek yumurtalar barsakta çiftleşir, oluşan dişi parazitler gece uykudan 2-3 saat sonra makat bölgesine (perianal bölge) gelerek yumurtalarını bırakırlar. Bırakılan bu yumurtalar ortalama 6 saat sonra açılırlar ve yeni parazitler böylece ortaya çıkmış olur.

Yeni parazitler tekrar barsağa geçip erişkin hale dönüp çiftleştikten sonra dişi parazitler tekrar yumurta bırakmak için makat bölgesine gelirler. Parazitin tedavisi yapılmazsa hayat döngüsü bu şekilde devam eder.Erişkin kıl kurtları anüsün etrafındaki alanda yumurta bıraktıkları zaman, bu bölge bazen şiddetli bir biçimde kaşınmaya başlar.

Kaşıntılı bölge kaşındığı zaman, mikroskobik boyuttaki yumurtalar parmaklara takılır, buradan besin, sıvı veya başka insanlara aktarılır, kaşıyan kişi parmaklarını ağzına götürdüğü zaman da otoenfeksiyonla kendi kendine paraziti tekrar bulaştırmış olur. Kıl kurdu yumurtları haftalarca bu yüzeyler üzerinde hayatta kalabilir. Yumurtanın başka bir kişinin ağzına, yumurta bulaşmış içecek, besin veya eller ile ulaşması üzerine enfeksiyon başlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp