mide kanseri ameliyatı sonrası komplikasyonlar

Mide Kanseri Ameliyatı

Mide kanseri ameliyatı nedir ve bitkisel tedavi yöntemleri hakkında bilgiler bu makalede yer almaktadır. Mide kanseri nedir ile ilgili tüm açıklamaları görmek için tıklayınız...

Karın bölgenizde acı, rahatsızlık ve şişme hissediyorsanız bunlar basit ilaçlarla geçiştirmemelisiniz ve ayrıca kilo kaybı ve iştahsızlık da yaşıyorsanız doktorunuzu görmeniz gerekmektedir. Doktorunuz sizden tıbbi geçmişinizi isteyecek ve genellikle rektum incelemesiyle birlikte dışkıda kan işaretlerini araştıran fiziksel incelemelerde bulunacaktır.
Doktorunuz tahlillere ihtiyaç duyuyorsa, sizden bir dizi üst sindirim yolları röntgeni isteyebilir. Alternatif olarak, doktorunuz sizi, endoskopi yoluyla doku örneği alan ve labaratuvar değerlerini ölçen bir gastroenterologa (sindirim sistemi konusunda uzmanlaşmış hekim) yönlendirecektir.

Kanserin varlığı biyopsi yoluyla doğrulandıysa, doktorunuz, kanserin yayılmış olup olmadığını görmek amacıyla sizi, kan tahliline ve bilgisayarlı tomografiye yönlendirebilir.

Bu hastalığın tedavisi, kanserin cinsine ve hangi evrede teşhis edilmiş olduğuna bağlıdır. Kanser aşın derecede yayılmamışsa, midenin bir parçasının alınması veya kanserin tümüyle temizlenmesi, kemoterapiyle birlikte önerilen tedavi yöntemidir. Kanserin lenf bezlerine sıçramış olması ve bu yolla vücudun diğer bölümlerine sıçrama riskini azaltmak için mideye yakın lenf bezleri de alınır.

Eğer bütün midenin alınması söz konusu ise, cerrah yemek borusunun alt kısmım ince bağırsağın üst kısmına bağlar. Tümör mideyle yemek borusunun buluştuğu kısmı tıkıyorsa, midenin sadece bir kısmı alınır ve geri kalan kısmı yemek borusuna bağlanır. Kanser midenin alt kısmım tıkıyorsa, bu kısım alınır ve kalan bölüm duodenuma bağlanır (ince bağırsağın üst kısmı).Kanser yayılmışsa ameliyata gerek duyulmayabilir. Bunun yerine kemoterapi ve radyoterapi uygulanması tümörün azalmasında ve acının hafifletilmesinde etkili olacaktır.

Mide Kanserini Önleyelim


Teşhis edilinceye kadar mide kanserinin genellikle tedavisi yoktur. Lütfen aşağıdaki korunma önerilerini takip ediniz:
■ Taze besinler tüketin. Fazla pişmiş, mayalanmış, turşu haline getirilmiş ve tütsülenmiş besinler tüketmekten kaçının.
■ Sosis ve domuz pastırması gibi koruyucu nitratla tütsülenmiş besinleri tüketmekten kaçının.
■ Sigara, pipo, puro içmeyin. Tütün çiğnemeyin.
■ Alkol alımınızı sınırlayın.
■ Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketin, (bir porsiyon= yarım çanak)
■ Midenizde helicobacter‘ den kaynaklanan bir hastalığınız varsa, doktorunuzun bakteriyi yok etmek için önerdiği antibiyotikleri kullanınız. Bazı uzmanlar tarafından tavsiye edilen, belirtilere bakmaksızın, h pylori testinin her birey tarafından uygulanmasıdır ve sonuç pozitif çıkarsa tedavi olmak, mide kanserini önleyici bir etkendir. Bu öneri tartışmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp