Meniere Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Meniere Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir? :

Meniere Hastalığı'nın kesin bir tedavisi yoktur; fakat doktorunuz size durumla başa çıkabilmeniz için önerilerde bulunacaktır. Meniere Hastalığı'nın tedavisinde kullanılan bazı yöntemler şunlardır:

• İlaç Tedavisi: Meniere Hastalığı'nın kişiyi en olumsuz etkileyen belirtisi baş dönmesidir. Meclizine, Diazepam, Glycopyrrolate, ve Lorazepam içerikli ilaçlar baş dönmesi ataklarını azaltmaya yardımcıdır.

• Diyet: Tuzu kısıtlamak ve diüretik (suyu vücuttan atılımını sağlayan ilaç ) almak, biriken sıvının miktarını azaltarak, iç kulaktaki akış yoğunluğu ve baskıyı giderdiğinden, baş dönmesi ataklarını azaltabilir.

• Diğer besinsel ve yaşamsal değişiklikler: Bazı hastalar; kafein, çikolata ve alkolün durumlarını daha da kötü hale getirdiğinden yakınmaktadırlar. Bu besinlerin tüketilmemesi ve ayrıca sigaradan uzak durulması atakları azaltacaktır. Düzenli uyku, dinlenme ve stresten uzak durmak da Meniere hastalarının iyileşmesi için gereklidir.

• Bilişsel Tedavi: Bilişsel terapi, kişilerin yaşam tecrübelerini nasıl yorumladıklarına ve onlara nasıl tepki verdiklerine odaklanmalarını sağlayan bir konuşma terapisidir. Yapılan araştırmalara göre, bazı hastalar, bu terapinin beklenmeyen ataklara karşı onları daha hazırlıklı hale getirdiğini ve gelecek ataklarla ilgili kaygılarını azalttığını ifade ediyor.

• Enjeksiyon: Orta kulağa, Gentamisin içeren antibiyotik enjekte etmek, baş dönmesini kontrol etmeyi sağlar; fakat bu işlem aynı zamanda, gentamisinin iç kulaktaki işitmeye yardımcı olan mikroskobik kıl hücrelerine zarar vermesi nedeniyle işitme kaybı riskini de yükseltmektedir. Bazı doktorlar, kulağa, baş dönmesini azaltan ve işitme kaybına neden olmayan Kortikosteroid enjekte etmeyi tercih etmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp