Kulak Kisti

Kulak Kisti :

Kulak arkası bezeleri ve kulak arkası kistleri genellikle enfeksiyon hastalıkları sonucunda lenf bezlerinin büyümesi neticesinde meydana gelmektedir.

Kulak arkasında oluşan bezler ve kistler kimi zaman boyun ve çene altına ilerleyebilmektedir. Kulak arasında oluşan bezelerin aşırı derecede büyümesi sonucunda kulak zarı baskı görür bunun neticesinde kulak zarında tahrip gelebilir ve kişi duyma kaybı yaşayabilir.

Kulak Arkası Kisti Belirtileri

- Kulak kanalında ya da kulağın önünde veya arkasında kitle oluşur.

- Kulak kirinin birikmesi meydana gelir.

- Kulakta rahatsızlık hissi, uğultu hissedilir.

- Zaman zaman İşitme kaybına rastlanır.

Kulak arkasında oluşan kistlerin tedavisinden bahsedecek olursak; öncelikle uzman bir kulak burun boğaz (kbb) doktoruna görününüz. Oluşan beze ve kistler alerjik bir vaka ise ilaç tedavisi ile mevcut şişlik kurutulabilir.

Oluşan kistler aşırı derecede büyümüşse ve kuruyup kaba yağ tabakası oluştuysa cerrahi müdahale yapılıp kist alınır. Hepinize sağlık dolu bir yaşam dileriz.

Kulak Anatomisi:

Sesleri algılayan duyu organımız kulaklarımızdır.Kulağın her bir kısmı özel bir amaçla sesi algılamak için çalışmaktadır.Dış kulak ses dalgalarını toplayıp orta kulağa iletmekten; orta kulak aldığı ses dalgalarının enerjisini değiştirerek sıkıştırılmış dalgalar şeklinde iç kulağa iletmekten sorumludur. İç kulak ise aldığı bu sesdalgalarını sinir sinyallerine dönüştürerek beyne gönderir ve beyinde sesin algılanıp yorumlanması gerçekleşir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp