Kronik Depresyon Tedavisi

Kronik Depresyon Tedavisi

Kronik Depresyon Tedavisi hakkında bilgiler

Çağın en yaygın sorunu olan depresyon bunalım halleri hemen hemen her yaşta görülmektedir...Depresyon halinde olan bir kişi herşeye olumsuz tarafından bakmaya öncesi sonrası diye herşeyi kıyaslamaya karamsar düşünceler içine girmeye başlar. Kronik depresyon tedavisi hakkında tüm merak ettiklerinize bu makalemizden ulaşabilirsiniz.

Distimi Kronik Depresyon hakkındaki bilgiler, Distimi nedir, Distimi hastalığı, Kronik Depresyon nedir, Kronik Depresyon hastalığı, Distimi tedavisi, Distimi belirtileri, Distimi ilaçları, Distimi depresyon, Kronik Depresyon belirtileri, Kronik Depresyon Tedavisi hakkındaki bilgiler.

Distimi ( Kronik Depresyon ) Nedir?


Bazı araştırmacılar tüm depresyonlari biyolojik kökenli olduğunu ve beyindeki kimyasal maddelerin yetersizliğine bağlı olduğunu öne sürerlerken; bazıları da, düşünce sistemindeki psikolojik dengesizliğe dikkat çekmekteler APA (American Psychological Association) ya göre, distimi şöyle tanımlanıyor;

Son iki senedir depresif ruh halinde olmak ve bunun yanı sıra aşağıdakilerin en az ikisinden yakınmak:

* İştah azalması veya aşırı yemek
* Sürekli yorgunluk durumu
* Düşük benlik algısı
* Uyku bozuklukları
* Yoğun ümitsizlik duyusu
* Yoğunlaşamama
* Kararsızlık

Distimik birey, genelde “hep böyle” hissettiğini söyler.

Distimi Tedavisi


Distimik bozukluğun tedavisinde birincil hedefler depresif semptomları çözmek, gelecekte ortay çıkabilecek duygudurum bozukluklarını önlemek, bilhassa da çocuklar ve ergenlerde psikososyal işlevselliği kuvvetlendirerek bozukluğun potansiyel sekellerinden koruma yeralmaktadır. Çocuklar ve ergenlerin tedavisinin birçok seviyede ele alınması gerekmektedir: bireysel psikoterapi, aile terapisi, eğitimi, farmakolojik tedavi.



Bilişsel-davranışçı terapiler, interpersonal psikoterapiler distimik bozukluklarda sıklıkla uygulanmaktadır. Primer Distimik Bozukluklarda antidepresan tedavinin ve bilişsel davranışçı terapilerin tek tek ya da birarada kullanılmasının distiminin klinik belirtileri ve işlevsellikleri üzerindeki etkinliklerinin karşılaştırılmalı olarak değerlendirildiği çalışmada SSRI tedavisi alan grubun terapinin olup olmamasından etkilenmediği ortaya çıkmıştır . Farmakolojik tedavilerden en çok SSRI‘lardan sıkça sözedilmektedir. Trisikliklerin ya da monoamin oksidaz inhibitörlerinin daha az etkin olmasından ziyade SSRI‘ların daha iyi tolere edilmeleri ve distimik bozukluk olgularında uzun süreli antidepresan kullanımının gerekliliği nedeniyle olduğu www.gunceliz.net ifade edilmektedir. SSRI‘ların birbirlerine üstünlüğü gösterilememiştir. Ancak çocuklarda ve ergenlerde paroksetinin tercih edildiğine ilişkin bazı çalışma sonuçlarından sözedilmektedir.

Psikoterapi teknikleriyle olsun farmakaolojik tedaviler olsun aileye eğitim ve psikososyal destek mutlak tedavi programına eklenmelidir. Maalesef distimik bozukluğun kronik seyri, yineleme riski, psikososyal sonuçları ve tedaviye alı-şılmamış yanıtları son çalışmalarda idame tedavisi-nin ağırlık kazanmasına yol açmaktadır.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp