Kemik Veremi Bitkisel Tedavi

Kemik Veremi Bitkisel Tedavi : Bitkisel tedavi yöntemleriyle kemik veremi : Uzun kemiklerin son kısmındaki; kemik yapıcı kıkırdakların verem olmasına, kemik veremi denir. Kalça, diz kapağı oynakları ve bazen de omurgalarda görülür.

Sebebi ; Veremin ikinci devresinde, Verem basillerinin kan damarları aracılığıyla bütün vücuda yayılmış olmasıdır. Kemik veremi belirtileri ; Hastada, baş ve eklem ağrıları gözlemlenir. Kemiklerinde yaralar ve delikler açılır. Ateşi inip çıkar. Vakit geçirmeden tedavi edilmesi gerekir. Doktor tedavisinden başka aşağıdaki usullerin uygulanması bitkisel tedavi olarak oldukça faydalı ve yararlıdır.

Kemik Veremi Bitkisel Tedavisi İçin Tavsiye Edilen Bitkiler:


* Kuru üzüm, kitre, zeytin yağı : Geniş bir kaba 1 avuç kuru üzüm ve 2 çorba kaşığı kitre konur. Ezilerek, karıştırılır. üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilip, tekrar karıştırılır. Sonra, temiz bir gaz bezine konup, yaranın üzerine kapanır. Bu işleme yara iyileşinceye kadar devam edilir.

* Kişniş, balmumu, zift, zeytinyağı, su : Geniş bir kaba; 2 çorba kaşığı su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kişniş, 1 çorba kaşığı eritilmiş zift ve 1 çorba kaşığı eritilmiş balmumu konur. Merhem haline gelinceye kadar karıştırılır. Sonra, temiz bir gaz bezine doldurulup, yaranın üzerine konur. Bu işlem, günde 2 defa olmak üzere, yara iyileşinceye kadar tekrarlanır.

Not :
Arpa çorbası, çiğ keçi sütü, çiğ sebze suları ve balıkyağı içmek; lahana, keçi sütünden yapılmış peynir yemek çok faydalıdır.

* Hurmada kalsiyum olduğu için kemiklerin gelişmesini sağlar, kemik veremini geçirir.

* Sinameki ve anason, kaynar suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı bal ile tatlandırılarak şurup kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan yemeklerden önce bir fincan içilir.

* Kişniş ve karabaş otu bal mumu ile birlikte kaynatılır. Elde edilen posa say zeytinyağıyla yoğrularak melhem kıvamına geldikten sonra kemiğin üzerine sarılır.

* Karabaş otu, günlük kökü ve sinameki havanda dövülerek ezilir. Elde edilen karışım elendikten sonra macun kıvamına gelene kadar bal ile karıştırılarak yoğrulur. hazırlanan macunla yapılan nohut iriliğindeki haplardan günde üç-beş tane yutulut.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp