Kemik Kalınlaşması

Kemik kalınlaşması hakkında bilgilerin yer aldığı makalemiz aşağıda yer almaktadır.Kemik kalınlaşması hakkında bilgiye sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki makelemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kemik Erimesi Hastalığı Tedavisine Yardımcı Olan Bitkisel Ürünlerimizi İncelemek İçin Tıklayınız

Özellikle 20'li yaşlardan sonra kemik yapısının değişmesi pek mümkün değildir. Çünkü beden kemik gelişimini tamamlamış yada tamamlamak üzeredir.

Kemik yapısı ile ilgili olarak özellikle kalınlık meselesi çoğunlukla kalıtsal (genetik) yapıyla alakalıdır. Bununla birlikte çevresel faktörlerde büyük rol oynar.

Bunu bir örnekle açıklayayım. Örneğin benim babam ve amcalarımın bilek kemikleri çok kalındır. Ancak benimkiler çok kalın değil. Bunu babam ve amcamların köyde daha çocuk yaşlarda ağır çalışmasına bağlıyorum. Örneğin babam yaz ayları boyunca 15-20 kiloluk bir teneke ile ambardan römorkları buğday ile yüklermiş. Yani ağırlığın 20 kilo olduğunu düşünürsek ve römorku doldurmak için en az 70-80 teneke doldurması gerektiğini düşünürsek bu çok ağır bir çalışmadır. Sadece bu değil buna benzer pek çok çalışmayla geçmiş hayatı. Dolayısıyla bilekler ihtiyaca yönelik olarak ve dayanıklılık göstermek için kalınlaşmışlar.

Bazı gençlerin bilekleri ise hiç çalışmadan bile kapkalın oluyor. Böyle pek çok tanıdığım var. Sonuç olarak genetik yapı zayıf olsa bile çalışmayla güzel sonuçlar elde etmek mümkün. Ancak konu kemik yapısıysa ancak çocuk ve ergenlik yaşlardaki gayret etkili olcaktır diye düşünüyorum.

Bununla birlikte sen yine de spora başla. Ancak 1-2 yıl çalışmakla kemik yapını değiştiremezsin. Zaten bu 1-2 yılın sonunda kemik yapından çok kas yapınla ilgilenmeye başlayacaksın. Ve çok ama çok olumlu sonuçlar alacaksın. Ve düzenli beslenmeye ve çalışmaya devam edersen bileklerinin de kalınlaşması olasıdır tabikii. Ama bariz sonuçlar için 5 yıldan fazla süren bir süreç ancak etkiyi hissettirecektir.

Tabiki herşey çalışmadan da ibaret değil. Forumda beslenmeye yönelik pek çok bilgi var. Bunları takip et. Beslenme konusunda sadece aldığın kalori mikatrlarına değil vitamin ve minerallere de önem ver. Biliyorsun Kalsiyum, d vit. , magnezyum gibi minerallerin kemik gelişimine büyük katkısı vardır. Bu konuda tam bir liste yapmak gerekirse bir sporcu için:

1. Kalsiyum
2. Magnezyum
3. B grubu vitaminleri
4. C vitamini
5. E vitamini
6. ALA
7. Çinko
8. Demir

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp