Kaşıntı Tedavileri

Kaşıntı Tedavileri

Kaşıntı Tedavileri hakkında genel bilgiler;

Kaşıntı kişiyi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Şiddetli olduğunda uykusuzluğa, gerginliğe ve depresyona neden olabilir... Kaşıntı nedenlerini ve tedavi yöntemlerini bu sayfamız üzerinden öğrenebilirsiniz...Kaşıntı durumu ve tedavisi hakkında tüm merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır...

Kaşıntı rahatsız edici, sevimsiz bir duyudur. Vücudun belirli mt bir bölgesiyle sınırlı olabilir ya da tümünü etkileyebilir; çok kısa sürebileceği gibi, günler, haftalar, aylar boyunca da insana sıkıntı verebilir. Şiddeti değişkendir, ama hemen her zaman dayanılması ağrıdan daha zordur.

Öznel kaşıntı duyusu insanda doğduğu andan başlayarak vardır. Örneğin, yenidoğanın doğumdan hemen altı saat sonra gözkapaklannda kaşıntı duyduğu ve bunun derinin öbür bölgelerine de yayıldığı bilinmektedir. Kaşıntının şiddeti kökenindeki hastalıkla, kişinin dayanma gücüyle ve Özellikle de ruhsal durumuyla yakından ilişkilidir; bunlara bağlı olarak çok değişir. Gerçekten de sinirleri zayıf (nevrastenik) ya da alkolik olan, yani kolay sinirlenen kişiler sık sık dayanılmaz kaşıntılardan yakınırlar. Kaşıntı bazen ani bir nöbet halinde başlayarak hızla şiddetlenir.

Nöbetin başlangıcında hastada birden kaşınma isteği uyanır; bu istek gittikçe güçlenir ve kaşıntı hafifletilemez hale gelir. Hasta kaşındıkça daha çok kaşınmak ister, daha sert hareketlerle, kendini tırmalar gibi kaşınır ve tırnaklarıyla derisini zedeleyebilir. Zedelenme ve sıyrıkların uyandırdığı ağrı, zamanla kaşıntı duyusunu bastırır. Kaşıntı nöbetlerinin sık sık yinelemesi hastada derin bir iç sıkıntısı yaratır. Bitkin düşen hasta bazı çok ileri olgularda intiharı düşünmeye başlayabilir.

Yorumlar

  • Nec*** Yö***
    7 yıl önce
    vücudun yer yer her yerinde ama özellikle iç çamaşır lastik kısmının sardığı bölge ayak bilek, diz, bacak, kol, omuz, sırt kürek kemik yanları ön taraf karın, göğüs gibi bölgelerde önce oluşan kızarıklık hemen ardından şiddetli kaşıntı oluy. yıllar öncesi de ayni şikayetlerle uzun süre tedavi gödüm. kronikleşen allerji sıkıntılarım bir nebze de olsa gitmişti derken yine başladı. son olarak dr.mun kan tahlil neticeleri iyi olmakla beraber vermiş olduğu CLARİTİNE tb, FUCİCORT krem, EXCİPİAL krem olmak üzere k1 haftadır kullanmama rağmen sıkıntım aynen devam ediy. ne yapmalıyım.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      detaylı görüşülmesi gereken bir sorun bu, sorulması gereken bir kaç soru olacak , bu yüzden daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. bilgi hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp