Kaşıntı Hapı

Kaşıntı Hapı : Kaşıntıya iyi gelen haplar nelerdir, kaşıntının tedavisi haplarla mümkün müdür? Tüm bu konular hakkında merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır. Konunun detaylarına sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz....

Bu durum en çok baş derisinde, burun kenarlarında, kaşlarda, göz kapaklarında, kulak arkasında ve göğüs ortasında görülür.Bu alanlara göbek (göbek deliği), koltuk altı, göğüsler ve kasık da eklenebilir. Bu durumdan etkilenen alanlarda kızarıklık ile sarımtırak bir kepeklenme ve yağlanma görülür. Genellikle hafif bir kaşınma yapar.

Seboreik dermatit tedavi edilebilir bir deri hastalığıdır. Seboreik bulaşıcı değildir, kötü tabiatlı değildir ve diyetle ilgisi yoktur.

Konak, baş derisinde kızarıklık olmaksızın gelişen sert kepeklenme ile karakterize edilir. Deride iltihaplanma yoktur.

Aşırı yağlanmada ise deride fazla yağlılık görülür. Özellikle baş derisi ve yüz kısmında olur. Kırmızılık yada deride kepeklenme yoktur. Aşırı yağlanmanın bir sonraki boyutu ise seboreik dermatit‘dir. Seboreik dermatit‘de hem kızarıklık, hem yağlanma hem de kepeklenme görülür.

Bu durum her yaşta görülebilir; fakat genelde 3 farklı yaş grubunda görülür.

1.Bebeklikte
2.Orta yaşlarda
3.Yaşlılarda görülür.

Bebeklerde, 8-12 ay arasındakilere herhangi bir tedavi yapılmadan iyileşir. Bunun sebebi doğumdan önce anneden çocuğa geçen hormonların yavaş yavaş kaybolması olabilir. Bebek şampuanları yararlıdır.

Bazı bebeklerde seboreik dermatit sadece bez kullanılan yerlerde gelişir; fakat bu durum farklı bez kullanımlarıyla giderilebilir.

Diğer yaş gruplarında seboreik dermatit görüldüğünde, tedavi edilsin veya edilmesin tekrarlar ve kaybolur. Soğuk havalarda alevlenmeler olabilir.

Seboreik dermatit daha çok yağlı ciltli ve yağlı saçlı insanlarda görülür. Akne ve sedef hastalığı olan kişilerde de görülebilir. Hastalığın oluşumunda maya benzeri bir organizmanın varlığı düşünülmektedir.

Hastalıkların başka hastalıklarla bağlantısı olması şaşırtıcı değildir. Seboreik dermatit; sinir sistemi rahatslıkları, Parkinson hastalığı ya da stresli tıbbi sorunlar yaşayan ( kalp krizi gibi ) insanlarda artabilir.

Bu hastalık hastanede hemşire gözetiminde, bakım evlerinde uzun süreli kalanlarda ve bağışıklık sistemi zayıflayan insanlarda da artar. Cilt hastalıklarına yakalanma riski düşüktür. Bu durum tedavi edilmese bile cilt kanserine neden olmaz.

Hiç müdahale edilmeden iyileştiği gibi, düzenli bir tedavi ile kısa sürede hastalık kontrol altına alınabilir.

Bu hastalığı önleme yada tamamen yoketmek mümkün olmayabilir. Zaman zaman nüksler ve alevlenmeler yineleyebilir. Ancak sürekli tedavi başarının öncelikli yoludur.

Çoğu hastalıklar için gerekli olan kan, idrar ve alerji testlerine gerek yoktur. Çok az rastlanan kronik seboreik dermatit hastalığı için bazı deri biopsi testleri yapılabilir.

Bu deri hastalığı tedavi edilebilir. Fakat yinelemeler olabilir. Düşük etkili kortizon kremi veya losyon uygulamaları ciltte etkileyici bir tedavidir.
Bazen hastalar güçlü bir kortizon tedavisine de ihtiyaç duyarlar. Hastalar bu ilacı dermatolog kontrolünde kullanmalıdır. Aşırı dozda kullanılan ilaçların yan etkisi görülür. Bu ilaçları kullanmak istemeyen hastalar için, dermatologların tavsiye ettiği bazı reçetesiz ürünler vardır.

Bunlar; çinko priton, selenyum sülfat, sülfür ve salsilik asit içeren şampuanlardır. Aynı zamanda dermatologların tavsiye ettiği şampuanlar reçetelendirilebilir. (Circloprox ve ketakonazole içeren şampunlar).

Bu hastalık birçok insanda reçeteli krem ve şampuanlarla kontrol altına alınabilir.

Yorumlar

  • Ero* Aca* *
    7 yıl önce
    vücudumda kaşıntılarım var acil yardımlarınızı bekliyum
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Kaşıntı, deri ve üstderide sonlanan serbest sinir uçlarının uyarılmasıyla duyulan, tırnakların deriye sürtülmesi isteğidir. Tavsiye ettiğimiz seti düzenli olarak kullandığınız takdirde bağışıklık sistemini güçlendirerek kandaki iltihaplanmayı giderir ve kan akışını normal döngüye getirir. Linki inceleyiniz: Bilgi Hattı: 0224 234 5678

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp