Kaplumbağa Kanı Kanser

Kaplumbağa Kanı Kanser :

Kansere karşı alternatif tıp yöntemleri ve şifalı bitkiler konusunda yıllardır ders veren Prof. Dr. İbrahim Güllü, doktorların bu konularda daha fazla bilgi sahibi olması gerektiğini şu sözlerle açıklıyor: "Aksi takdirde doktordan sağlıklı bilgi alamayan hasta her yönteme başvuruyor.

Bu cahillik nedeniyle geçen yıllarda yüzlerce kaplumbağa, kanı kanseri iyileştiriyor diye katledildi. Hatta Karadeniz'de üç hasta bu kanı içtiği, enjekte ettiği için hayatını kaybetti ve ülkemiz bu vakalarla dünya literatürüne geçti.

Keten tohumu, soya ya da ısırgan otuŞifalı olduğu iddia edilen tüm bitkiler mutlaka bir uzmana danışılıp kullanılmalı. Aksi takdirde, yanlış veya fazla tüketilmesi, doğru muhafaza edilmemesi gibi nedenler sebebiyle ciddi tehlikeler doğurur."

Kaplumbağalar Hakkında Önemli bilgiler:

Sürüngenler ailesi içinde yer alırlar: kaplumbağalar, kertenkeleler,yılanlar, timsahlar

Yaşadıkları ortama göre kaplumbağaları sınıflandıralım;

Kara kaplumbağası

Tatlısu kaplumbağası

Deniz kaplumbağası

Üst kabuğa KARAPAS, alt kabuğa PLASTRON denir.

Keratin ve deri plaklardan oluşan kabuğa omurlar ve kaburgalar kaynaşmıştır.

Çenelerinde diş yoktur, fakat kenarları keskindir.

Türkiye‘deki kaplumbağa türleri; Deniz kaplumbağası, Çorba kaplumbağası, Çizgili kaplumbağa, Benekli kaplumbağa, Deri kabuklu kaplumbağa, Tosbağa, Trakya tosbağası, Fırat kaplumbağası, Nil kaplumbağası.

Kaplumbağalar yaklaşık 60 yıl kadar yaşarlarsa da dünyada 200 yaşını geçenleri de vardır.

Dişilerin plastronu düzdür, erkeklerinki ise içe doğru biraz çukurdur ve kuyrukları dişilerinkinden uzundur. Cinsel olgunluk 7-12 yaşlarda olur ve yumurtalardan 2-3 ayın sonunda yavrular çıkar.

Kış uykusuna yatarlar.

Kaplumbağalar Pet shoplardan satın aldıklarınız ise; tatlısu kaplumbağalarıdır. Genelde yurtdışından getirilen tropikal kökenli kaplumbağalardır. Bakımları kolay olduğu ve 30-40cmden daha fazla büyümedikleri için tercih edilirler. Parmakları arasında yarım perdeler vardır, bu nedenle hem yüzebilirler, hem de kolayca yürüyebilirler. Beslerken hazır yemle beslemenizi tavsiye ederiz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp