Kalp İltihaplanması Nedenleri

Kalp İltihaplanması Nedenleri

Kalp kası iltihabına sebep olan etkenler, batılı ülkelerde en sık görülen hastalık nedeni olarak bilinen, coxsackie B ve echovirüs gibi virüsler ve kabakulak, grip, kızamık, çocuk felci gibi hastalıkların virüsleri de miyokardit (kalp kası iltihabına) neden olabilir.

Septisemi (kana yüksek oranda mikropların ve bakterilerin karışması) sonucunda da kalp kası iltihaplanması görülebilir. Bu enfeksiyonlar oldukça tehlikeli olup, hastalık difterinin sebep olduğu bir durum olarak ta meydana gelebilir. Fakat difteri aşısı yapılmış kişilerde bu risk daha azdır. Diğer bir neden ise trişinoz, bu hastalık genelde domuz eti yenmesi ile ortaya çıkar ve bu hastalıkta kalp kası iltihabına neden olabilir.

Bunların dışındaki nedenler, AİDS virüsü, alerjik hastalıklar, romatoid artrit, kavasaki hastalığı, immün sistem hastalıkları, kollajen damar hastalıkları, toksik miyokardit (alınan ilaçlara ve toksik maddelere maruz kalınması) gibi, mantar enfeksiyonları, sarkoidoz, akdeniz ateşi hastalığı (FMF) ve bağ dokusu hastalıkları gibi bazı hastalıklarda miyokardit (kalp kası iltihaplanmasına) neden olabilir ve hatta bazen hiç bir nedene bağlı olmayan kalp kası iltihaplanması da gelişebilir.

Kalp İltihaplanması Tedavisi

Kalp kası iltihabı tedavisinde, enfeksiyonel ve asalak kökenli kalp kası iltihabının tedavisinde antibiyotik tedavisi ve dinlenme ile iyileşme sağlanabilir. Tedavi döneminde, dinlenme tavsiyesi uyulmaz ise ciddi yan etkiler ortaya çıkabilir ve çok fazla yorulan ve ağır egzersiz yapan gripli hastalarda ritim bozukluğuna bağlı ani ölüm riski vardır.

Akut romatizmal ateşe neden olan diş çürükleri ve bademcik iltihabı gibi rahatsızlıkların gecikilmeden tedavisinin yapılması oldukça önemlidir. Coxackie b enfeksiyonu bulunan hastaların EKG ve röntgen görüntülerinde iltihap belirtileri kaybolup, kalbin çalışması normale dönene kadar (10-14 gün süresince) yatak istirahati devam edebilir.

Tedavi süreci, antibiyotik, ritim düzenleyici, kan sulandırıcı ilaç ve idrar söktürücü ilaç tedavisi şeklinde ilaç tedavisi gerekebilir. Bunların yanı sıra, hastanın az tuzlu diyet ve dengeli beslenmesi, sık ve az yemek yemesi ve çok fazla yorulmaması gereklidir. Miyokardit olan hastalar genelde tam olarak iyileşirler. Fakat bazı hastalarda ise kalp kasının genişlemesinden dolayı iyileştikten bir süre sonra kalp kası hastalığı (kardiyomiyopati) meydana çıkabilir. Bazı miyokardit hastalarında kalpte ciddi hasar oluşmuş ise kalıcı veya geçici kalp pili (pacemaker) takılması gerekebilir.

Kalp İltihaplanmasına İyi Gelen Bitkiler

Melisa: ibn-i sina el kanunu fi tıp kitabında melisadan kalbin ve ruhun en kuvvetli ilacı olarak bahsetmektedir. bilakis kullandığım bu bitkinin 6 ay içerisinde muazzam faidelerini gördüm. herkese tavsiye edebileceğim bir bitki.

Alıç: Yaşadığım yörede halkımız alıcın kalp rahatsızlıklarına çare olduğunu düşünüyorlar. ve köylüler tarafından toplanan alıçlardan marmelat ve pekmezler çaylar yapılıyor. Yapılan bilimsel araştırmalarda bu varsayımı desteklemektedir. Ve dünya genelinden birbirinden bağımsız bir çok kültür alıçı kalp için kullanmakatadırlar..

Sarımsak: günlük 600 mg özellikle kapsülünü tavsiye ederim

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp