Isparta İli Şifalı Suları

Isparta İli Şifalı Suları :

Değirmendere İçmesi:

Sıcaklık 14,5 OC.

Keçiborlu ilçesine 2 km. uzaklıktadır. Birleşiminde serbest sülfürik asit bulunur. Suyun içilerek değil, banyo yapılarak daha yararlı olduğu söylenir.

Gönen içmesi (Merkez ilçede), Sinop(Sav) Suyu (Merkez ilçenin 8 km. uzaklığında Sav Köyü'ndedir. Sıcaklık 12 OC. içme ve yıkanma yoluyla faydalanılır.)

Tota İçmesi:

Sıcaklık 18 OC.

Eğirdir ilçesine 60 km. uzaklıktaki Kuzca köyüne yakın Tota ormanları içindedir. Altı yerden kaynar. Barınacak yeri yoktur. Karaciğer, safra yolları hastalıklarında iyi gelir.

Kükürtlü Ilıcası:

Sıcaklık 22 OC.

Keçiborlu ilçesi/ne 4 km. uzaklıktadır. Sular, 8-10 yerden kaynar. Kükürt kokusu uzaktan duyulur. Sudan banyo yapılarak, ya da çamuru ile hasta yerlere sürülerek yararlanılır. Cilt hastalıklarına fayda verir.

İçel İli Şifalı Suları:

İçel, şifalı sular açısından zengin illerimizden olmakla birlikte, yeterli tesise sahip değildir. Hocantı Ilıcası:

Sıcaklık 33 OC.

Mut ilçesine 15 km. uzaklıkta, Hocantı köyü'ndedir. Çam ve zeytin ağaçlan arasında çıkan su, mağaramsı bir yerde toplanır. Bulunduğu yer deniz yüzeyinden 360 m. yüksektedir. Banyosu sakinleştirici bir huzur verir. Sinirli hastalar, nevraljiler ve romatizmaya iyi gelir. Mersin Gözne Kaplıcası:

Sıcaklık 38 OC.

Mersin kentine 12 km. uzaklıkta, Gözne yaylasındadır. Dere kenarında birçok yerden kaynar. Yaylaya gelenler bu sudan içerler. Ayrıca çamur kaynağı vardır, çamurdan da yararlanırlar. Çok rağbet görür. Çamur kaynağı cilt hastalıklarında, içme suyundan da müshil olarak yararlanılır.

Saparca Ilıcası:

Sıcaklık 37 OC.

Silifke ilçesine 12 km. uzaklıkta, Göksu ırmağı kenarındaki Keben köyündedir. Granit kayalar arasından kaynar. Müshil etkisi vardır. Romatizma, barsak bozukluklar, karaciğer hastalıklarında etkilidir. Akçakocalı İçmesi. (Tarsus'a 10 km. uzaklıkta Akçakocalı köyünde. Keşbükü İçmesi (Tarsus'a 20 km. uzaklıkta Keşbükü köyü yakınındadır).

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp