iktidarsızlık ilacı nedir

İKTİDARSIZLIK

Erkeğin cinsel isteğinin olmasına karşın penis damarlarında kan toplanamaması ve sertleşmemesi veya cinsel birleşmeyi sağlayacak yeterli sertliği koruyamamasıdır.

Biber

Acı ve tatlı, yeşil ve kırmızı çeşitleri vardır. Biber, özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Baharat olarak da kullanılır. Biber yemeklerde ve salatalarda yenir.

Çam fıstığı

Çam kozalaklarının içinden çıkarılır. Oldukça besleyicidir. Kalori değeri yüksek bir besin olan çam fıstığı, bol miktarda protein ve mineral içerir. Çam fıstığı iktidarsızlığa karşı faydalıdır.

Greyfurt

Turunçgiller familyasından; bahçelerde yetiştirilen bir ağaç ve meyvesidir. Meyvesi, portakaldan daha iri, tadı hafif acımsı ve ekşidir. Bol miktarda C vitamini barındırmasının yanında, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, sodyum ve fosfor mineralleri açısından da zengin bir meyvedir. Greyfurt meyve olarak yenebileceği gibi, suyu da içilir.

Gingseng

Büyük kazık köklü çok yıllık beyaz çiçekli, soluk kırmızı renkte meyveleri olan şifalı bitkidir. İçeriğinde B1, B2 ve D vitaminleri, saponinler, uçucu yağ, glikozitler, fosfat ve organik asitler vardır. Kökleri beyaz veya kırmızı renklidir. Bitkinin yaşlı etli ve çatallı kökleri ilaç olarak kullanılır. iki farklı çeşidi vardır. Kırmızı ginseng olarak adlandırılanı şifalı bitki olarak kullanılanıdır. Ginseng kökü 6 yıllık bir yetiştirme süresinden sonra hasat edilir ve tedavi amaçlı kullanılan bitkinin bu bölümüdür. Toz haline getirilerek balla karıştırılıp günde iki defa yenir.

Hardal

Yaklaşık yarım metre boylarında, tüylü yapraklı ve siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç çeşidi olan bir bitkidir. Çiçekleri beyaz ve sarıdır. Hardal tohumu baharat ve ilaç olarak kullanılır, Genelde kullanılan siyah hardaldır. Hardal toz haline getirilerek günde bir defa yenir.

Keçiboynuzu

8- 10 metre yüksekliğinde, yaprak dökmeyen bir ağaç olan keçiboynuzunun, yassı siyah boynuz şeklinde meyveleri vardır, Oldukça besleyici keçiboynuzu, harnup olarak da bilinir. A, B ve E vitaminleri ile bol miktarda potasyum,kalsiyum ve fosfor içerir, Toz haline getirilerek günde üç defa bir çay kaşığı yenir veya kaynatılıp suyu içilir.

Kereviz

Kökü ve yaprakları sebze olarak kullanılan kokulu bir bitkidir, Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir, Yemeği yapılarak yenir.

Kişniş

Maydanozgiller familyasından, yaklaşık yarım metre boylanabilen, pembe-beyaz renkte çiçekler açan, yumuşak ve tüysüz bir bitki olan kişniş otu bitkisi, daha çok rutubetli yerlerde yetişir. Kurutulmuş kişniş tohumu baharat ve ilaç olarak kullanılmasının yanında kişnişin yaprakları ve kökleri de baharat olarak kullanılır. İçeriğinde sabit ve uçucu yağlar, tanen, şeker ve nişasta vardır. İktidarsızlığa karşı kişniş, toz haline getirilerek kullanılır.

Susam

Sıcak bölgelerde yetişen bir yıllık, yağ veren otsu bir bitkidir. Çiçekleri beyaz veya kırmızı, sarıyla karışık alacalı beyazdır. Meyvesi kapsül şeklindedir. Tohumları esmer veya sarı renklidir. Tohumlarından susamyağı çıkarılır. Tahin helvası yapımında da kullanılır. Yağ oranı ve enerji değeri yüksek bir besin olan susam protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineraller ve B vitaminleri içerir.Balla karıştırılıp günde iki defa yenilir

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp