hamilelikte kızamıkçık tedavisi

Hamilelikte Kızamıkçık :

Çocukluk çağında doğal yolla geçirilen ve bağışıklık bırakan bu hastalığın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çocukluk çağında aşılaması yapılmaktadır ve bağışıklık bırakmaktadır. Fakat nadiren aşılama olmasına ve bağışıklık kazanılmasına rağmen reenfeksiyon (tekrar enfekte olabilme) görülebilmektedir.

Solunum yolu ile bulaşır.En çok bulaşıcı olduğu dönem döküntülerin ortaya çıkmasından önceki 7 gün ile sonraki ilk 3 gündür.Bulaşma çok kolay olmaz.Anne bağışık değilse bile enfeksiyonun bulaşması için uzun süreli ve yakın temas gerekir.

Temas etmeniz kızamıkçığın bebeğinize geçeceği anlamına gelmez. Geçmesi için sizin hastalanmanız gerekmektedir.Hastalık belirtileri temastan yaklaşık 2 hafta sonra oluşan döküntüler,ateş,kırgınlık ve şişen lenf bezleridir.

Bebeğe geçtiğinde yaşamla bağdaşmayacak çok ciddi anomalilere sebep olabilmektedir.

Kızamıkçık geçiren biri ile gebe temas ettiği zaman kan testi yapılır ve İgG ile İgM bakılır .İgG düzeyi bağışıklık düzeyinden yüksek ise ve İgM düzeyi negatif ise bir problem yok demektir.( İgG eskiden geçirilip bağışıklık elde edilip edilmediğini ,İgM ise enfeksiyonun şu anda olup olmadığını göstermektedir)

Gebeliğin ilk 3 ayındaki bir enfeksiyonda bebek %80 oranında,3-4 ay arasındaki enfeksiyonda %50 oranında ve son olarak 4'üncü ayından sonraki bir enfeksiyonda %3-5 oranında zarar görmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp