Halsizlik Ve Baş Ağrısı

Halsizlik Ve Baş Ağrısı :

Baş ağrısı ve halsizlik gibi vücutu etkileyen ve hayatı çekilmez hale getirebilen temel rahatsızlıklar, hangi etkenlerden dolayı oluşur merak ediyorsanız aşağıdaki makalemize bir göz atmalısınız meleklerim. Eğer sürekli olarak baş ağrısı ve halsizlik yaşıyorsanız bu etkenler ile karşı karşıya olabilirsiniz…

Sürekli baş ağrısı ve uyku hali; düşük kan şekeri, kronik yorgunluk sendromu ve su kaybı nedeniyle meydana gelebilir. Eğer bir hafta içinde, iki veya daha fazla gün baş ağrısı yaşıyorsanız ve belirli bir nedeni olmadan her zamankinden daha yorgun hissediyorsanız altında yatan sebebin belirlenmesi ve uygun tedavi sürecinin başlatılabilmesi için doktorunuza görünmelisiniz.

Vücudun Susuz Kalması

Gün içinde yeterli miktarda su tüketmiyorsanız, uzun süredir ishal şikayetiniz varsa veya egzersizle kaybettiğiniz suyu yerine koymuyorsanız sık baş ağrısı yaşayabilirsiniz ve gün içinde daha çok uykunuz gelebilir. Bu belirtiler vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için ihtiyaç duyduğu suyun yeterince sağlanmamasından ileri gelir.

Vücudunuzun susuz kalıp kalmadığını idrar renginden de anlayabilirsiniz. Açık sarı veya renksiz idrar vücutta yeterli miktarda su bulunduğuna işaret ederken, koyu sarı veya turuncu renkli idrar susuz kaldığının göstergesidir. Vücudun orta dereceli susuz kalması (dehidratasyonu) sadece su içerek giderilebilirken ileri derecelerde serum ve profesyonel tedavi gerekebilir.

Hipoglisemi

Kan şekerinin düşük olması yani hipoglisemi, yetersiz beslenme, alınan kalori miktarını arttırmadan fazla egzersiz yapılması ya da çok fazla insülin veya diyabet ilacı kullanılması neticesinde oluşabilir. Hipoglisemi belirtileri; baş ağrısı, yorgunluk, açlık, hızlı kalp atışı, terleme, baş dönmesi, sinirlilik hali, şekerin çok düşmesi durumunda bilinç kaybı ya da bayılma hissidir. Uzun süreler tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Tipik tedavisi; belirtiler görüldüğünde kan şekerini yukarı çekecek şekerleme, meyve suyu veya glikoz tabletleri kullanmaktır. Eğer şeker hastasıysanız bazı durumlarda glukagon enjeksiyonu gerekebilir.

Kronik Yorgunluk Sendromu

Kronik yorgunluk sendromu; sık sık baş ağrısı, yorgunluk ve güçsüzlüğe neden olabilir. Nedeni tam olarak bilinmeyen hastalığı hipoglisemi, depresyon ve anemi gibi diğer sağlık sorunları tetikleyebilir. Yaygın olarak görülmektedir ve ciddi bir sağlık sorunu olarak kabul edilir. Yeterli miktarda uyumanıza veya dinlenmenize rağmen sürekli yorgunluk hissi ve uyku haline neden olur. Altında yatan nedenin belirlenmesi tedavi sürecinde ilk aşamadır. Doktorunuz temposu ve süresi yavaş yavaş arttırılan egzersiz programları tavsiye edebilir.

Bir önceki yazımız olan Göz şişliği ve bu şişliğe iyi gelen öneriler! başlıklı makalemizde göz şişliği hakkında bilgiler verilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp