Günlük Ürünlere Dikkat Edin

Günlük Ürünlere Dikkat Edin : Herhangi bir etki yaratmak için çok küçük olduğunuzu düşünüyorsanız, içinde sivrisinek olan bir odada uyumaya çalışın.Bazı riskleri adrenalin salgılamamıza sebep olduğu için severiz, kayak veya paraşütle atlamada olduğu gibi.Bazı riskleri ise almayız veya bilmeyiz bile. Bu riskler, plastik şişelerden su içmek, güneş kremlerini bilinçsizce kullanmak, makyaj yapmak, hatta cep telefonuyla konuşmak gibi günlük şeyleri içerir. Bunlar riskli midir? Muhtemelen “Git de daha faydalı bir şeyle uğraş," diyeceksiniz! Ancak mesele o kadar basit değil. Kimsenin eğlencesine engel olmak istemiyoruz tamam ama satın alıp kullandığınız tüm tüketiciürünleri hakkında bilgi sahibi olacak kadar akıllı olduğunuzu düşünüyoruz. 1960'larm her şeyi sorgula sloganı hâlâ çok iyi bir tavsiyedir.Kanser kuruluşları neden çevreyi kirletenlerden bağış kabul ediyorlar? İnsanlar neden sebebi aramak yerine sadece tedaviyi arıyor?Su ŞişeleriYürüyüş yapanlar, kamp yapanlar ve lise öğrencileri, polikar- bonat plastikten yapılan o berrak ve renkli plastik su şişelerine bayılırlar. Bu şişeler sağlam ve hafiftir, içeceğin tadını almaz ve içindeki sıvıya kötü bir tat vermez.

Ancak bir dakika, bisfenol-A (BPA) isimli bir kimyasal üretir bu şişeler. Küçücük miktarlardaki BPA prostat tümörlerinin büyümesine, göğüs dokusu gelişimine, sperm sayısının azalmasına, yağ hücrelerinin oluşmasına ve genişlemesine sebep olabilir.1O zaman ne yapmak lazım? Geri dönüşüm sembolü #7 ile plastiklerden kaçınmak ve daha az riskli olan HDPE (#2), LDPE (#4), POLİPROPİLEN (#5) VE PET (#1)2 gibi daha az risk taşıyan türleri seçmek gerekir. Peki en iyi seçim hangisidir? Hiçbir plastik türünü kullanmayıp cam bardakları veya içi dışı paslanmaz çelikten olan kapları kullanmak çok daha sağlıklıdır.Güneş KremleriBizi güneşin zararlı ışınlarından koruyan ozon tabakasının büyük bölümü insanlar tarafından üretilen kimyasallar sebebiyle mahvedilmiş olmasaydı güneş kremleri hakkında konuşmazdık bile. Artık kötü huylu melanom adlı ölümcül türü de dahil, cilt kanserleri ile bedel ödüyoruz.Fakat hayatınızı güneş kremlerine emanet etmeyin. "Güneş kremleri güneşten kaçmanızı, yani sürünüp özellikle güneşin en etkin olduğu saatlerde gölgeye kaçmanızıgerektiriyor" deniyor Yeşil Kılavuz'un güneş kremleri ile ilgili ürün raporunda.3 Popüler markalar karşılaştırıldığında, bazı güneş kremleri, bazıları doğrudan kansere sebep olabilen zararlı kimyasallar içerir.

"Kendinize uygun olan bir güneş kremi seçmek kremin içindeki maddelerin potansiyel riskleri ile güneşin verdiği bilinen zararın dengelenmesini gerektirir."4 Çinko oksit, güneş engelleyicisidir -güneş ışınlarını fiziksel olarak yansıtır ve güneş kremi ışınları emer- ancak kremin parlak beyaz rengi bazı insanlara iyi gelmez.O zaman güneşten tamamıyla kaçınmak mı gerekir? İşte burada kafamız daha da karışıyor. Güneş ışığına fazla maruz kalmanın cilt kanserlerine sebep olduğu konusunda şüphe olmamasına rağmen, güneş ışığından sağlanan D vitamini çeşitli iç kanser türlerine karşı insanları korur. Bazı uzmanlar insanlara güneş ışınlarının en güçlü olduğu yılın belli zamanlarında, hatta yaz aylarında belli ölçüde korumasız güneş ışığı almalarını tavsiye ederler. Ancak önemli bir nokta gözden kaçırılmamalıdır, güneş yanığı veya su toplama aşamasına gelene kadar asla güneşte kalmayın!5 Ne kadar güneş altında kalacağınızı nereden bileceksiniz? Öğlene doğru veya öğleden sonra kısa bir süre güneşte kalmak faydalı olabilir, ancak güneş ısısı kızgın olmaya başladığında kendinizi hemen korumaya alın.

Akdeniz ülkelerinde yaşayan insanlargibi yapın: en sıcak saatleri içeride veya gölgede geçirin ve güneşe çıktığınızda bol, koruyucu kıyafetler giyin ve şapka takın.Solaryum ve ultraviyole lambalarıBunlar, hangi yaştan olursa olsun hiç kimse için iyi fikir değildir. Güneşe çıkmadan önce bir solaryum salonuna gitmenin üstünlük getireceği düşüncesi yalnızca bir söylencedir. Bu cihazları kullanan kişiler yüksek derecede cilt kanseri riski almış olurlar.'1Kozmetik ve Kişisel Bakım ÜrünleriGüzel görünmek isteyebilirsiniz, ama bu ürünlerin içeriğindeki bileşenlerin size ne kadar kötü gelebileceğini bilseniz şok olursunuz. California'nın Marin İlçesindeki bir grup Asya-Amerikalı gençten oluşan Sisters in Action for Reproductive Empowerment oluşumu ruj, saç boyası, rimel ve parfümlü cilt kremi gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünlerindeki kimyasal bileşenleri incelediler, diğer araştırmacılar gibi onlar da, kanser de dahil olmak üzere bir dizi hastalığa yol açabilecek pek çok kimyasal buldular.

Cep Telefonları ve Kablosuz TelefonlarMickey Mouse ve Barbie'nin yaratıcıları 10-12 yaş arası çocukların bile kablosuz cihazlar kullanmasını teşvik ediyor. Fakat 18 yaşın altındaysanız halen büyüme çağmdasmız demektir ve bu beyniniz, kafatasınız ve sinir sisteminiz için de geçerlidir. Cep telefonu veya kablosuz telefon kullandığınızda, görünmeyen bir radyo frekansı enerjisi akımı sürekli beyninize gider. Radyo frekansının uzun vadeli etkileri bilinmemektedir, ancak kanser riski de dahil olmak üzere radyo frekansının zararlı olduğunu gösteren yeterli kanıt bulunmaktadır.7* Cep telefonları ve kablosuz telefonları yalnızca acil durumlar için kullanmanızı önemle tavsiye ederiz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp