Guatr Bitkisel Çözüm

Guatr Bitkisel Çözüm :

Basit guatr, hormon düzeyi normal olan yumrusuz (nodülsüz) guatr türüdür. İçinde yumru bulunan guatra nodüllü guatr denir ve "tek nodüllü" ve "çok nodüllü" guatr olarak ikiye ayrılır. Ayrıca guatr hastalığındaki nodüller; "soğuk", "ılık" ve "sıcak" olarak 3 gruba ayrılır.

Yaygın guatr, basit guatrın tersine guatr bütün tiroid bezine yayılmıştır.

Zehirli guatr ya da toksik guatr, hipertiroidli guatr türüdür, halk arasında iç guatr adı da verilir. Bu guatr çeşidi iltihaplanma, su toplanmasi ya da Basedow hastalığı gibi bağışıklık sistemi hastalıklarında görülür.

Zehirli olmayan guatr, genellikle normal veya düşük tiroid seviyeleri ile ilişkilendirlir ve bütün diğer guatr türlerini tanımlar(lithium ve bağışıklık sistemi hastakıklarında oluşanlar gibi).

Sebepleri

İnsan vücudunda normal iyot oranı olan %48'lik bir orandan az ya da %58'den fazla olması, tiroid bezlerinden salgılanan ve insanın DNA şifresini büyük ölçüde etkileyen tiroksin hormonunun çok fazla çalışması nedeniyle tiroid bezlerinin kontrolsüz şekilde çalışması sonucunda büyümesi ile oluşan viral ve tehlikeli bir tiroid enfeksiyonudur. Diğer bir sebep de "A" vitamininin eksikliğinden kaynaklanabilir.

Daha çok Afrika, Nikaragua, Rusya'nın Güneydoğu kısmı ve Türkiye'nin Güneydoğusu ile Küba, Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkelerde bu hastalığa rastlanmaktadır. Türkiye'de ilk kez 1908 yılında şair Tevfik Fikret bu hastalığa yakalanmıştır. O günden bu zamana kadar bu hastalıkla mücadele başlatılmıştır. En son 1946 senesi Mayıs ayı içerisinde 47 çocuğun ölümüyle sonuçlanan guatr hastalığı erken teşhis sonrası yapılan 23 saat içerisinde yapılan bir operasyon sonrası iyileştirilmektedir.

1. tarif

Civan perçemi, baldırı kara, pelin, biberiye,mentollü nane,karabaş otu,ökse otu, lahana, ıspanak, kereviz yaprağı, akasya çiçeği, ayrı ayrı veya tamamı karıştırılıp az miktar kaynatılıp suyu içilir.

2. tarif

Kereviz, lahana, ıspanak, iç ceviz (çiğ olarak) , dere otu bol miktarda yenir.

3. tarif

100 gr. akasya çiçeği dövülür

1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir.

4. tarif

50 gr. topalak

50 gr. kereviz tohumu

50 gr. dere otu tohumu

1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir.

5. tarif

100 gr. ısırgan tohumu

100 gr tere tohumu

50 gr. kebabiye

50 gr. üzerlik

50 gr. çörek otu

50 gr. karanfil

50 gr. polen

50 gr. arı sütü

Tamamı karıştırılarak üç öğün bir yemek kaşığı yenir.

NOT: Metal kullanılmaz.

6. tarif

Yemek esansında bol tere limon sıkılarak yenir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp