guatr ameliyatı sonrası cinsel ilişki

Guatr Bitkisel Tedavi

Guatr Bitkisel Tedavi


Guatr Bitkisel Tedavi. Guatr, tiroid bezinin büyümesi. Nedeni genellikle bezin yeterince hormon salgılayamaması ve bu eksiği kapatmak üzere büyümesidir. Bitkisel ürünler hakkında detaylı açıklamalar makalemizde yer almaktadır.

Guatr Bitkisel Tedavi

Toprak ve sudaki iyot miktarının az olduğu bazı coğrafi bölgelerde görülen bölgesel ya da yerleşik (endemik) guatrda ise tiroid bezi büyür ama salgısı artmaz. Bazı hastalarda hipotiroidizm (tiroid hormonunun yetersiz düzeyde salgılanması) belirtileri görülse de, bu salgı yetersizliği genellikle belirti vermez. Erken dönemde iyotlu sofra tuzlarıyla yeterli miktarda iyot alınırsa hastanın durumu tamamen düzelebilir. Buna karşılık daha ileri evrelerde özellikle bezin dokusunda içi sıvı dolu kesecikler (kist) ve urlar oluştuğunda tiroid bezinin ameliyatla alınması gerekir. Guatrın bir bölgede birden çok kimselerde birden görülmesi mikroplu, bulaşıcı olduğu zannını uyandırmışsa da yapılan incelemeler sonunda hastalığın görüldüğü yerlerdeki bitki ve sularda yeter derecede iyot olmadığı, hastalığın bu yüzden ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Guatr en çok genç kadın ve kızlarda olur. Tiroit bezinin şişmesi ekseriya ergenlik çağına rastlar. İlkbaharda daha çok görülür. İyotsuz besinler alınması hastalığın ortaya çıkmasına ve şiddetlenmesine yol açar. İlk belirti tiroit bezinin şişmesidir. Bu büyüme gebelik, vs. gibi bazı hallerde daha çok olmak üzere, değişik bir karakter gösterir. Çok büyürse yutmada zorluk olur, şişliğin büyük nefes borusunu itmesi, tazyik etmesi ihtimali vardır. Bu tazyikten dolayı gırtlak yakınından geçen sinirlerde felçler olabilir. Guatr sadece bir şişmeden ibaret kaldıkça başka sıkıntı vermez.

Guatr için şifalı bitkiler ve bitkisel tedavi yöntemi:

Malzemeler:

Biberiye, Ada çayı, Lahana, Tere otu, Ispanak, Pelin otu, Civan perçemi


Uygulanışı:


Biberiye ve ada çayı sıcak suda demlenir. Elde edilen karışım süzüldükten sonra şeker ile karıştırılarak şerbet kıvamına getirilir. Hazırlanan bu şerbetten tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içilir.

Biberiye ve ada çayından elde edilen posa yakı kı vamına gelinceye kadar tere otu tozu ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan bu yakı pansumandan sonra yaralı mahale sarılır.

Lahana, tere otu ve ıspanak sıcak suda pişirilir. Süzüldükten sonra elde edilen sıvı yemek esnasında bir bardak içilir.

Pelin otu ve civan perçemi sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen karışım şurup kıvamına gelinceye kadar bal ile tatlandırıldıktan sonra, tedavi süresince günde üç fincan içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp