Göz Tansiyonuna İyi Gelen Bitkiler

Göz Tansiyonuna İyi Gelen Bitkiler

  • Kesinlikle tam buğday ekmeği tüketmek gerekir.
  • Her gün sarımsak ve soğan yenmesi gerekir.
  • Her gün 2 tatlı kaşığı elma sirkesini, 1 bardak ılık suya karıştırıp, tok karnına içilir.
  • Her gün közlenmiş soğan yenilmesi gerekir.
  • Soğanı közlerken çıkan kırmızı su ile her derde deva şifalıdır.
Papatya ve biberiye; Sıcak suyun içinde bekletilir. Sonra elle suyu sıkılır. Posası merhem kıvamına gelinceye deyin içerisine un ilave edilir ve sirkeyle yoğurulur. Bu hazırlanan karışımla saatte bir başın alın kısmı ovulur.

Bakla; İyice ezilmesi sağlanır. Sonra tuzlu su ve unla yoğurulur. Bu hazırlanan karışıma zeytin yağı da ilave edilir ve lapa haline getirene deyin içerisine unu ilave edilir. Gün içerisinde iki kez bu karışımı gözün üzerine konulup göz bir bezle sarılır.

Domates; Taze sıkılmış domates suyu içilmesi tavsiye edilir. Bir ay süresince her gün öğle yemeklerinden bir saat öncesinden, taze sıkılmış bir bardak domates suyunun, göz tansiyonuna bire bir geldiği ve tansiyon düşürücü özelliğine sahiptir.

Çörek otu; Üç gün boyunca ıslatılır. Sonra kurutulur ve toz haline getirilir, az ölçekte buruna çekilir, bunun da toz içindeki bir kaç damla çörekotu yağı damlatılırsa faydası görülmektedir.

Karabaş otu; 1 bardak kaynak suyun içine, 4-10 gr bitkisi konur, 10 dakika bekletilir, gün içinde 2-3 bardak içilmesi önerilir.

Sarı sabır; Sarısabır eritilir, göze sürme yapılır gibi çekilir. Göze inen kanı giderir ve iltihaba da çok iyi gelecektir.

Göz Tansiyonu Tedavi Yöntemleri

İlaç Tedavisi
Öncelikle hastanın göz tansiyonu, ya gözdeki sıvının üretimini kısarak ya da çıkışını arttırarak düşürülür. Bu iki yöntem için kullanılan ilaçlar vardır. Bu ilaçlar, her gün belirli aralıklarla alınan ve de hayat boyu kullanılan ilaçlardır. İlaç tedavisine rağmen hastanın, göz tansiyonu düşmüyor ve görme alanı daralıyorsa; uygulanacak tedavi yöntemi çoğunlukla ameliyattır.

Cerrahi Tedavi
Ameliyatla, gözün beyaz kısmında bir delik açılır. Dışarıdan görünmeyecek kadar küçük olan bu delikle, gözün içerisindeki fazla sıvı tahliye edilir. Ameliyat sonrası çoğunlukla glokom hastalığı ortadan kalkar. Bu durum tüm hastalarda mümkün olmamaktadır.

Lazer Tedavisi
Göz tansiyonu tedavisinde lazer ışını ilk olarak, akut glokom krizi tedavisinde ve diğer gözün glokom krizine girmesinin engellenmesinde kullanılır. İkinci olarak kronik glokom vakalarında, göz içinde yapılan sıvının dışa çıkışını kolaylaştırmak için lazer, süzgeç benzeri dışa akım kanallarına uygulanır. Lazerin göz tansiyonu tedavisindeki bir diğer kullanım alanı ise gözün dış kısmındaki renkli kısmın çevresindeki beyaz bölgeye lazer uygulanılmasıdır. Amaç, bu kısmın iç tarafında bulunan ve göz suyunu salgılayan bölgenin tahrip edilerek göz suyu üretiminin azaltılmasıdır.

Göz Tansiyonu Belirtileri

Göz tansiyonu hastanın ilk zamanlarında erken dönemde herhangi bir belirti vermez. Göz tansiyonu hastalığı yavaş yavaş ilerlediği için görme alanındaki kayıp hasta tarafından çok çabuk fark edilmez. Erken teşhis ile ilerlemesi durdurulabilir fakat bunun için sürekli göz muayenesi oluyor olmanız gerekmektedir. Yoksa göz tansiyonunun kişi tarafından erken teşhis edilmesi oldukça zordur. Göz tansiyonunda bazen nadir görülen türünde bulantı, kusma, ağrı, görmede bulanıklık ortaya çıkabilir. Ama her hasta da bu belirtiler ortaya çıkmayabilir.

Eğer yakınınızda, akrabanızda glokom rahatsızlığı var ise; gözlerinizde yorgunluğa bağlı hafif ağrı, kanlanma gibi şikayet olduğunda bunun göz tansiyonu belirtisi olduğundan şüphelenip, göz muayenesi olup göz tansiyonunuzun ölçülmesi en doğru davranış olacaktır. Göz tansiyonunda bazen gözde hafif ağrılar, günün bazı saatlerinde bulanık görmeler gibi belirtiler görülebilir.

Açık açılı ve kapalı açılı olmak üzere iki göz tansiyonu (glokom) tipi vardır. Açık açılı göz tansiyonunun belirtisi çok kesin ve net olmadığı için kişinin bunu anlaması daha zordur. En az belirti veren göz tansiyonu tipidir. Kapalı açılı göz tansiyonu(glokom) tipinin belirtileri; sabahları belirginleşen baş ağrısı, geceleri ışık etrafında ışıklı halkalar görmedir.

Ani olarak göz tansiyonu yükseldiğinde oldukça çarpıcı belirtiler ortaya çıkar. Görme bulanıklığı, bulantı, kusma, gözün arka tarafında bulunan şiddetli ağrı en belirgin şikayetlerdir. Fakat ani olarak yükselme az sayıda hastada ortaya çıkar, genel olarak göz tansiyonu yavaş yavaş artar ve bu sayede ağrı çok hissedilmez. Bu yüzden çoğu zaman hastalığı durdurma tedavisi için çoğu zaman geç kalınmış olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp