genetik saç dökülmesi 2015

Genetik Saç Dökülmesi :

Günümüzde hemen hemen 4 insansan birinin zaman içerisinde saçı mutlaka dökme yapmaktadır. Saç dökülmesi, zaman içerisinde kişiden kişiye değişen bir olay olarak tanımlanabilir. Birçok kişinin saçlarının dökülme nedeni farklıdır.

İnsanların ailelerinden gelen bir genetik durumda söz konusu olabilmektedir. Bu yazımızda saç dökülmesi genetik bir etken midir sorusuna hep birlikte yanıt arayacağız. Uzman doktorlardan edindiğimiz bilgiler ile sizleri elimizden geldiğince aydınlatmaya çalışacağız.

Saç dökülmeleri, genel olarak kişiden kişiye değişmekte gibi görünse de saç dökülme olayı kişiden kişiye değişen bir olay değildir. Saç dökülmeleri hakkında bir firma araştırma yapmış ve uzman doktorlar eşliğinde belirli kanılara varmışlardır. Saç dökülmelerinin %80‘i, anne ve babadan kişiye geçen genlerin etkisi ile oluşmaktadır.

Buda demek oluyor ki saç dökülmesi %80 gibi büyük bir oranla anne ve babadan gelen genetik bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bazı durumlarda bayanların saçları, erkeklerin saçlarına kıyasla zamanla daha erken ve daha sık dökme yapabilmektedir.

Bayanlarda saç dökülmesine en çok neden olan durumlar kansızlık, demir eksikliği, sık adet kanaması yaşayan bayanlarda veya menopoz dönemi sonrası sıkça kanama geçiren bayanlarda da erken ve yüksek dereceli saç dökülmesi görülmektedir. Ancak bakıldığı zaman genetik saç dökülmeleri erkeklerde daha yoğun olarak görülmektedir. Bayanlarda bu durumların dışında ilaç kullanma veya vitaminsizlik gibi durumlarda da saç dökülmesi olabilmektedir.

Araştırmalara göre bayanların saç dökülme sebebi %50 genetiğe ve %50 ise çeşitli sebeplere bağlıdır. Bu nedenle saç dökülmesi için alınabilecek önlemler ne kadar erken alınırsa o kadar iyi olacaktır. Doktorlar eşliğinde saç bakım tedavileri görebilmeniz de saç dökülmelerini azaltabilecek diğer etmenler arasında bulunmaktadır. Genetik dökülmelerde saç için herhangi bir tedavi yolu bulunamamıştır. Günümüzde en basit genetik dökülme örneği Erol Evgin ve oğlu Murat Evgin için geçerlidir.

Erol Evgin‘in saçlarının bulunmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Oğlu Murat Evgin isminin de saçları genetik olarak bulunmamaktadır. Genetik saç dökülmesi için konusuna verilebilecek en doğru ve en kesin örnek bu olabilmektedir. Genetik saç dökülmeleri olmayan kişilerde yukarıda belirttiğimiz çeşitli vücutsal faaliyetler nedeni ile dökülmeler olabilir. Bu nedenle siz yinede sağlıklı beslenme ve günlük vitamin ihtiyacınızı fazlası ile almalısınız. Saç dökülmesi durumunu ilerde yaşamamanız için sağlıklı beslenin, sağlıklı yaşayın…

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp