Et Beni Neden Çıkar Nasıl Yok Edilir

Et Beni Neden Çıkar Nasıl Yok Edilir

Cildimize renk veren melanin maddesinin eşit miktarda dağılamadığı durumlarda tek bir noktaya toplanması sonucu et beni ortaya çıkmaktadır. Et beni ergenlik ve yaşlılık dönemlerinde oluşabileceği gibi doğuştan da gelebilir.

Güneşin zararlı ışınları da et beni çıkmasında önemli bir faktördür. Herhangi bir zararı olmadığı bilinen et benleri, nadir durumlarda kanser hastalığı habercisi olabilmektedir. Güneş ışınları ciltteki et benlerinin rengini koyulaştırabilir ve hamilelik dönemlerinde de benlerde kararma oluşabilir.

Et beninin neden oluştuğu konusunda tıp bilimi henüz net bir cevap bulamamıştır. Kısmen zararsız olan ve bazı durumlarda cilt kanserine yol açan benler, daha çok vücudun güneş ışınlarına maruz kalan bölgelerinde çıkmaktadır.

Et Beni Nasıl Yok Edilir

Et beni tedavi yöntemlerin arasındaki en başarılı olanı elektrokoter sistemi ile yakma metodudur. Bu işlem ilk ağrı duyulmasını gidermek için krem veya ince uçlu iğne ile anesteziyle başlar. Et beni sayısına göre 30 dakika boyunca krem ile bölge uyuşturulur. Et beni olan bölgeye 10-15 dakika kadar tedavi uygulanır. İşlem sırasında bölgesel anestezi olduğu için ağrı hissi olmayacaktır. Sorunlu bölge birkaç gün içinde kabuk bağlayıp iyileşme sürecine girecektir. Ortalama 3-5 gün içerisinde et benlerinden eser bırakmayan bir tedavidir.

Et beni aldırma fiyatı:

Fiyat konusunda doktorunuza danışmanız gerekiyor. Et beni aldırma ücretini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunlar;’’ ben sayısına, büküklüğüne, rengine, ciltteki durumuna(kabarık mı ?), tedaviyi uygulamak doktor ve kliniği kalitesi’’ et beni aldırma ücretini etkileyen faktörlerdir.

Et beni kanser yapar mı?

Benler çeşitli renk ve boyutlardadır. Siyah ve belli bir kısmı kırmızı renkte olan benleri koparma cilt kanserine neden olabilir. Mutlaka cildiyeci doktoruna danışılmalı ve ameliyatla alınması gerekir.

Et Beni Kopartmak Kanser Yaparmı
Benlerin koparılmasıyla kanser riski arasında doğrudan ilişki kurabilmiş hiçbir bilimsel araştırma bulunmamaktadır. Birçok tıp kurumu bu iddiayı bir "kocakarı hikayesi" olarak nitelendirmektedir. Konuya şüpheyle yaklaşanlar da bulunmaktadır; ne var ki tatmin edici delillere ulaşılamamıştır. Benlerin koparılmasının veya cerrahi müdahale sonrasında alınmasının kanser oluşumu ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Hatta doktorlar da beni incelemek için keserek parça alırlar; dolayısıyla kesmenin, yolmanın, parçalamanın benin kansere dönüşmesiyle doğrudan alakası bulunmamaktadır; ancak enfeksiyonel hastalıklardan ötürü yine de, elbette ki tavsiye edilmez.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp