Damar Rahatsızlıkları

Damar Rahatsızlıkları ve merak ettikleriniz.

Damar Rahatsızlıkları Tedavisi için şifalı bitkiler olarak hazırlanan bu terkipler sayesinde damar rahatsızlıklarınızdan kurtulacaksınız. Damar sertliği için şifalı bitkiler ve tedavisine yardımcı olacak biligiler için aşağıdaki makalemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kalp-Damar Hastalıklarının Sebepleri


Şişmanlık ömrü 20 yıl kısaltır!

Yaş: Erkeklerde 45, kadınlarda 55 yaşın üstü veya erken menopoz

Cins: Erkeklerde daha sık

Aile hikayesi: Birinci derecede akrabalarda kalp krizi veya ani ölüm bulunması

Sigara içiyor olmak

Hipertansiyon: 140/90 mmHg ve daha fazla veya tedavi alıyor olmak

İyi kolesterolün 40 mg/dl' den düşük olması

Kolesterol: Totalin 200 mg/dl' den, kötü kolesterolün 130 mg/dl' den fazla olması

Fiziksel aktivite azlığı ve hareketsizlik

Şeker hastalığı

Kilo: Kalbi yoran en önemli faktörlerden biri olan şişmanlık, genellikle ömrü 10-20 sene kısaltır.

Stres

Depresyon

Takıntı

Östrojen hormonu eksikliği

Hava kirliliği

Sağlıksız hayat şartları

Cinsel yaşamın düzensizliği

Riskinizi Test Edin!


Yukarıda saydığımız risk faktörlerinin birkaçı bir araya gelince kalp krizi ve felç geçirme ihtimalini artırmaktadır. Faktörlerin hiçbiri olmadan da kişi kalp krizi geçirme riski altındadır. Ancak, bu oran çok düşüktür. Buna karşılık 7 risk faktörünün bir arada bulunması o kişideki kalp krizi ihtimalini ve ani ölüm riskini yıllık %50' ye yaklaştırır. Risk faktörleriyle mücadele çok önemlidir. Risk faktörlerinden; yaş, cins ve aile öyküsünü değiştirmek mümkün değildir. Ancak, diğer faktörlerle titizlikle ve kararlı şekilde mücadele edilmelidir.

Belirtileri

Göğsümüz âdeta yarılır!

Kalp damar hastalıklarında görülebilen şikayet veya klinik bulguları şu şekilde özetlenebilir:

Göğsün ortasından başlayıp yayılan baskı ve yanma tarzı ağrı (angina pectoris)

Kalp krizi (Miyokart infarktüsü)

Ritim bozuklukları (aritmiler)

Kalp yetersizliği

Ani ölüm

Bazen de kalp damar hastalığı önemli derecede kalbin beslenmesini bozduğu halde hiç şikayet olmayabilir (sessiz iskemi)


Teşhis


En iyi yöntem "anjiyografi"

Koroner damar hastalığında asıl önemli olan, damarlardaki darlıkların kalp krizine yol açmadan tedavi edilmesidir. Bu da öncelikle damarların durumunun görülmesi ile olur. Bunun için kullanılan farklı yöntemler olmakla birlikte (efor testi, miyokart sintigrafisi vs), en güzel teşhis yöntemi; koroner anjiyografidir. Koroner anjiyografide, kalp damarları gözle görünür hale getirilip filmi çekilir.

Kalp Krizi Nasıl Geliyor?

Hemen hastaneye koşun kurtulun!
Önce yokuş yukarı ve rüzgâra karşı yürümekte zorluk çekeriz... Sonra ise damardaki darlığın ilerleyip tam tıkanıklığa yol açması halinde, kalbin o damar tarafından beslenen bölgesinin hücreleri çalışamaz hale gelir. Tıkanıklık 6 saati geçerse, hücreler ölür. Böylece kalbin o bölgesi kasılma görevini yapamaz, kalp yetersizliği ve ritim bozuklukları oluşabilir, hatta ölüme kadar gidebilen ciddi problemler ortaya çıkabilir. Genelde şiddetli ve uzun süren baskı ve sıkıştırıcı tarzda göğüs ağrısı olur. Buna kalp krizi (miyokart infarktüsü) denir.

Ölümlerin %50'si 1 saat içinde olmakta, bunların çok büyük bir kısmı da hastanede kolaylıkla tedavi edilebilmekte. İlk 6 saat içinde damar tıkanıklığının açılması halinde kalp kası harabiyetinin önlenmesi mümkün olabilir, onun için erken teşhis çok önemlidir!

Damardan Vuruyor


Kalp-damar kesitlerinde ateroskleroz (damar sertliği) sonucu oluşan plaka, zamanla damar boşluğunu daraltarak kanın geçmesini zorlaştırır ve göğüs ağrısı, kalp krizi ve kalp yetmezliğine sebep olur.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp